21.7 C
Banja Luka

Dodik: Građani da ne brinu za snabdijevanje naftom

Građani Republike Srpske nemaju ni jednog razloga za brigu kada je riječ o redovnom snabdijevanju naftom i naftnim derivatima, rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

„Cijene naftnih derivata i nafte ne zavise od nas. To je globalna cijena i na globalnom nivou se osjećaju poremećaji. Mi savršeno dobro znamo da povećanje cijena energenata povećava i cijene troškova života“, rekao je Dodik odgovarajući na novinarska pitanja u Banjaluci.

On navodi da će Republički zavod za statistiku veoma brzo objaviti sve podatke o kretanjima u Republici Srpskoj.

„To nije produkt naše vladavine nego je sa strane uzrokovano činjenicom da je poremećeno energetsko tržište, da je cijena električne energije porasla gotovo 10 puta na berzama u odnosu na prije mjesec dana. Porasla je i cijena gasa i nafte, a sve to skupa će biti iskazano i kroz račune Republike Srpske“, rekao je Dodik.

Lider SNSD-a kaže da Republika Srpska kroz sve to nastavlja da se bori internim mjerama i da je vlast je odlučila da nema poskupljenja električne energije.

„Čitav svijet povećava cijenu električne energije. U Republici Srpskoj za stanovništvo neće biti povećana cijena. To je najbolja vijest“, naglasio je Dodik.

Kada je riječ o nafti i naftnim derivatima, Dodik kaže da pokušavaju da drže cijene pod kontrolom sa distributertima i proizvođačima u Republici Srpskoj.

„To činimo uspješno i u ovom trenutku. Republika Srpska nema ni jednog izazova te vrste“, rekao je Dodik.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here