Naslovna Izdvajamo Dodik i Željka: Srpska stabilna, suzbijen kriminal

Dodik i Željka: Srpska stabilna, suzbijen kriminal

0

Dodik tvrdi da je rezultat politike SNSD-a i to što je suzbijen i organizovani kriminal u Srpskoj…Cvijanovićeva kaže da je SNSD godinama radio i gradio na korist građana suvereno štiteći poziciju Srpske…

– Lider SNSD-a Milorad Dodik, koji je kandidat za predsjednika Republike Srpske, rekao je večeras da ova stranka na narednim opštim izborima ide u novu pobjedu za očuvanje, sigurnost, stabilnost i razvoj Republike Srpske.

Dodik je rekao da je cilj jasan, te da SNSD od onoga što je godinama rađeno na razvoju Srpske ne odustaje.

„Srpska je opstala i ostala uprkos željama raznih faktora da je unište. I kada nas napadaju znamo ko smo i kuda idemo. Čovjek sam Srpske, a SNSD je partija Srpske, naš zavjet u želji za slobodom i razvojem. Partija smo dobrih ljudi i idemo u još jednu pobjedu, a oni na drugoj strani, ili opozicija, nisu dostojni nas i Republike“, rekao je Dodik na stranačkoj konvenciji.

Dodik je istakao da Srpska želi dobru saradnju sa Srbijom, ali i Rusijom, Кinom, Mađarskom i drugim zemljama, da ne vjeruje u antiustavnu BiH, odnosno BiH u kojoj se na štetu Srba ne poštuje Dejton.

On je naglasio da Srpska želi da uvijek bude jaka i pitana, jer neće BiH bez entiteta i konstitutivnih naroda, što u posljednje vrijeme traže strani faktori poput Njemačke, čija je politika antisrpska.

„Neću to dozvoliti i niko nas neće zaobići kao političku strukturu. Želimo razvoj i miran život sa svima ali smo odlučni da branimo nas – Srpsku i srpski narod. Mi smo za striktno poštovanje Dejtonskog sporazuma, a ne za dominaciju Bošnjaka u BiH“, rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da je Srpska za mir i stabilnost u svakom pogledu. „Ostajemo privrženi otadžbini jer postoje dvije države Srba – Srpska i Srbija“, rekao je Dodik.

On je naveo da je rezultat politike SNSD-a i to što je suzbijen i organizovani kriminal u Srpskoj, što nije bilo za vrijeme vladavine sadašnje opozicije, te da je uvjeren u dobru budućnost Srpske u svakom pogledu.

„Živjela Srpska, Srbija i Rusija, pa i EU, a može i Amerika“, rekao je Dodik.

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović, koja je kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH na narednim opštim izborima, očekuje sigurnu pobjedu ove stranke jer ozbiljna vremena zaslužuju ozbiljne politike i političare koji će adekvatno odgovoriti na sve izazove kada je riječ o Srpskoj, za šta SNSD-a ima kapacitete.

Ona je rekla da je SNSD godinama radio i gradio na korist građana suvereno štiteći poziciju Srpske, te dodala da treba uživati u slobodi Srpske uz zahvalnost svima koji su je dali.

„Toliko puta smo izvojevali pobjede na izborima predvođeni Miloradom Dodikom i on će opet biti predsjednik Srpske koja zna šta hoće, koja će da se brani i razvija“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da će ako bude izabrana za srpskog člana Predsjedništva BiH predano raditi u korist Srpske, štititi je, raditi i graditi, stvarajući bolje uslove za život.

Cvijanovićeva je rekla da će se i dalje povećavati i plate i penzije, graditi kilometri auto-puteva, jer narod zaslužuje najbolje. „Sve smo timski radili za Srpsku i svakog čovjeka, a bez njih nema Srpske koja se brani i čuva djelima i hrabrošću, a ne samo pričama opozicije“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je ponosna što su za vrijeme vlasti SNSD-a uvedena i uvodiće se brojna prava za nezaposlene porodilje, kao i višečlane porodice, prenosi Srna.

Na skupu su predstavljeni nosioci izbornih lista za NSRS i Parlament BIH, kao i za kantone Federacije Bih.

(BN Foto Srna)