18.7 C
Banja Luka

Dodik najavio usvajanje zakona o VSTV-u Republike Srpske do kraja godine

Lider SNSD-a Milorad Dodik je danas bio u posjeti Brodu, a najavio je da će do kraja godine Narodna skupština Republike Srpske usvojiti zakon o uspostavljanju visokog sudskog i tužilačkog vijeća Republike Srpske.

„Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine je vanustavno tijelo, jer u Ustavu ne postoji nadležnost BiH za pravosuđe“, rekao je Dodik dodavši da je ta institucija stvorena navodno na bazi pritisaka i antidejtonskog ponašanja visokog predstavnika.Optužbe na račun njemačke politike i Christiana Schmidta

Dodik je ponovio svoj stav o visokom predstavniku, kao i to da je Republika Srpska za poštivanje ustavnog poretka.

„VSTV su okupirali muslimani koji žele putem Suda i Tužilaštva BiH modelirati politički sistem što je nedopustivo“, ponovio je Dodik.

Ponovo je govorio i o sankcijama kazavši da su prijetnje nerazumne i da ono što Njemačka najavljuje, a to je ekonomska izolacija Republike Srpske, „nema veze sa realnošću“

„Mogu da rade šta hoće, a mi ćemo ići svojim putem saradnje sa prijateljima“, rekao je Dodik.

Dodik je komentarisao izjave visokog predstavnika Christiana Schmidta da je sve koji krše Dejtonski sporazum moguće usloviti finansijski.

„Čuli ste ovog Schimidta koji nije visoki predstavnik, zamislite kaže, oni mogu da spriječe transfere preko računa, pa to je nevjerovatno to je fašizam. To nigdje nema na svijetu da se na taj način pokušava prijetiti“, ironično, ali zaključak je Milorada Dodika.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here