Naslovna Izdvajamo DODIK NEMOĆAN! Američki avioni F16 iznad Banjaluke

DODIK NEMOĆAN! Američki avioni F16 iznad Banjaluke

0

Dok je u Banjaluci održavana svečana akademija povodom 9. januara – Dana Republike, američki avioni preletjeli su nebo iznad Banjaluke.

Dva lovca F-16, “borbeni sokolovi,” Američkog vazduhoplovstva letjeli su danas iznad Brčkog i Tuzle u okviru obuke kontrole napada Oružanih snaga BiH i Vazdušnih snaga Sjedinjenih Američkih Država. Bio je tu i treći avion, koji je lovcima dopunio gorivo iznad teritorije Republike Srpske, vjerovatno su u tom trenutku bili iznad Banjaluke.

Na Flajt radaru nisu se mogli vidjeti lovci F16 ali jeste Stratotanker koji je bombardnjrima natankao gorivo. On je poletio iz Еngleske, kružio je na potezu od Teslića preko Kotor Varoša, Krupe na Vrbasu sve do Sanskog Mosta, gdje je pravio okret i vraćao se od Petrovca prema Mrkonjiću.

Iz Republike Srpske poruka da je ovo klasična provokacija uoči Dana Republike Srpske što je, praktično, i potvrđeno iz Ambasade SAD-a u Sarajevu iz koje su danas naveli da ovi preleti pokazuju posvećenost SAD-a teritorijalnom integritetu BiH u jeku, kako Amerikanci navode, antidejtonskih i secesionističkih aktivnosti.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube