20.7 C
Banja Luka

Dodik nije sam na CRNOJ LISTI! POD AMERIČKIM SANKCIJAMA POZNATA PJEVAČICA

I nekadašnja bh. pjevačica Amela Šehović od juče se nalazi pod sankcijama američkog State Departmenta.

Šehovićeva se tamo našla kao supruga Osmana Mehmedagića Osmice, bivšeg direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.
State Department je u ponedjeljak naveo je da su nove sankcije uvedene bivšoj državnoj tužiteljki u Bosni i Hercegovini Diani Kajmaković i bivšem čelniku OBA Osmanu Mehmedagiću. Prema novim sankcijama, ovim osobama i članovima njihove uže porodice zabranjuje se ulazak u Sjedinjene Američke Države (SAD)
Šehovićeva se ovim povodom oglasila na društvenim mrežama.
“Sjećate li se Erika Larsona? To je onaj što ga je američka ambasada po hitnom postupku iz BiH vratila u SAD-e jer je teško kompromitovan. Iako se iz ambasade često oglašavaju po raznoraznim pitanjima, nikad građanima ove zemlje nisu objasnili šta je to tako strašno učinio Larson i ko je tražio da se isti momentalno otpremi iz BiH. E sad je taj isti Larson raspodijeljen na mjesto sa kojeg odlučuje ko će se naći na američkoj crnoj listi”, objavila je ona na svom Facebook profilu.
Inače javnosti je Amela Šehović najviše poznata kao nekadašnja pjevačica.
Ovo su, podsjetimo, dodatne sankcije njenom suprugu a  ranije je Ministarstvo trezora SAD uvelo sankcije Mehmedagiću za saučesništvo u korupciji, direktno ili indirektno umiješanom u korupciju, zbog pronevjere javne imovine, eksproprijacija privatne imovine za ličnu korist ili političke svrhe ili podmićivanja.
NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here