Naslovna Republika Srpska Dodik o planu njegovog hapšenja: Britanci pokušavaju da ubace svoje jedinice

Dodik o planu njegovog hapšenja: Britanci pokušavaju da ubace svoje jedinice

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je dobio upozorenje o namjeri njegovog hapšenja, iako je nejasan razlog za takvo postupanje – da li je to sa namjerom njegovog političkog sklanjanja ili destabilizacije situacije.

„Mi znamo da Britanci pokušavaju da ubace svoje jedinice koje šetaju po svijetu, a tog dana rečeno mi je, navodno u najboljoj namjeri, a znajući ko je čovjek i odakle dolazi i da je čak poslat da to uradi, da bi bilo najbolje ako se to desi da ne pružamo otpor, jer oni imaju nalog da pucaju. Mislim šta sad, treba da se prepadnem ili da kažem ‘Izvinite, a gdje je adresa na koju treba da da se javim, gdje da dođem, da ne morate vi da dolazite po mene’“, rekao je Dodik.
On kaže da je tu „nešto potpuno izbačeno iz konteksta, zbog nervoze oko Ukrajine i izbora u Americi“.

„Oni se bave nama, odlučuju o ljudima na Balkanu, a ne pričaju sa njima“, rekao je Dodik.

On je rekao da je problem Republike Srpske sa Zapadom to što se Srpska 20-30 godina bori protiv njihovog nastojanja da sruše Dejtonski mirovni sporazum.

Dodik je rekao i da Zapad nastavlja s pričom o navodnoj krivici Srba, ali da srpski narod egzistira uprkos svemu što su stranci učinili da Republika Srpska nestane.

Dođe li u Srpsku, Šmit će biti uhapšen i deportovan

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Kristijan Šmit nije visoki predstavnik i da on ne smije da dođe u Srpsku jer će biti uhapšen i deportovan.

On je naveo da Šmita ne prate policajci UN, nego ga prate Nemci, i oni su u jednoj bespravnoj situaciji, ali imaju podršku Britanije i SAD i pokušavaju da nametnu neka rešenja.

Prema njegovim rečima, tehnički detalji oko Izbornog zakona BiH nisu sporni, ali su sporne stvari koje se odnose na Centralnu izbornu komisiju.

Dodik je naveo da te izmjene, koje Šmit želi da nametne, obiluju nepravilnostima i kao takve su neprihvatljive.

„On je napisao CIK-u da imenuje predsjednike biračkih odbora u cijeloj BiH, a problem je jer je BiH visoko decentralizovana“, rekao je Dodik za TV Prva.

Dodik je istakao da je u Sarajevu glavna priča ko će „udariti“ na Dodika, kako bi bio glavna faca, ali da su svi oni koji su to činili bivši, a da je on još uvijek tu.

On je naveo da živi za to kada će propasti BiH koja je propala zemlja koja opstaje na strahu i na nasilju.

Dodik je istakao da se sve čini da se razgradi Srpska, da se zovu direktoribanaka, prijeti sankcijama, ocjenjujući da je to podmukla priča svojstvena Amerikancima koji izvršioce traže među domaćim izdajnicima.

Predsjednik Srpske poručio je da on zastupa političke interese svog naroda i da će nastaviti da to čini, te ponovio da razgradnja Republike Srpske traje od momenta potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: