Naslovna BIH DODIK: Od kad su meni Amerikanci prvi put uveli sankcije od tada...

DODIK: Od kad su meni Amerikanci prvi put uveli sankcije od tada bolje živim

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će Srpska u budućnosti donositi teške političke odluke, jer je sigurno da neće dozvoliti da bude skrajnuta.

Dodik je ocijenio da se danas svijet u globalu nalazi u rasulu, ali da je Srpska u stanju reda i da je konstantnim pritiscima i napadima na nju tjeraju u samostalnost.

– Samostalnost je realna alternativa za naš budući život. Republika Srpska je slobodna i široka za sve, osim za njene neprijatelje – rekao je Dodik.

On je naveo da SAD pokazuju neprijateljstvo prema Republici Srpskoj i da sve žele da svedu na njega kao problem, ali i na njegovu porodicu kojoj uvode sankcije bez da imaju ijedan dokaz o bilo kakvim kriminalnim radnjama.

Dodik je istakao da je sin predsjednika SAD taj koji je umiješan u korupciju, a ne njegova djeca na koju je ponosan i za koju ne postoji nijedna krivična prijava, te pozvao da se kaže koji su to opozicioni političari iz Srpske koje je navodno podmićivao njegov sin Igor.

– Oni koliko imaju koristi od toga što su djeca Milorada Dodika, toliko imaju i problema. U političkom smislu, kada su meni Amerikanci prvi put uveli sankcije od tada bolje živim i nemam problem da komuniciram bilo s kim, ali neću da komuniciram sa Amerikancima. Da su Amerikanci imali imalo dokaza za Milorada Dodika o kriminalu za koji su govorili godinama, zar mislite da bih stajao ovdje pred vama? – upitao je Dodik.

On je poručio da su sve to neistine na koje će od sada morati da odgovaraju, ali i da je uvjeren da narod u Republici Srpskoj u sve te laži neće povjerovati.

Prema njegovim riječima, takve stvari i sudski procesi protiv njega imaju za cilj da se iz Republike Srpske uklone ljudi od autoriteta da bi Amerikanci mogli da ispune obećanje dato Aliji Izetbegoviću da će Srpska biti ukinuta, a stvorena unitarna BiH.

– Ne možete očekivati da aplaudiramo američkom konceptu urušavanja Republike Srpske – poručio je Dodik i istakao da će biti predsjednik Srpske sve dok tako želi narod Srpske, a ne ambasador SAD u BiH Majkl Marfi ili političko Sarajevo.

On je naveo da Srpska ima 49 odsto teritorije BiH, da ima granicu sa Federacijom BiH, te da će joj morati vratiti otete nadležnosti.

Predsjednik Srpske je rekao da nije održiva ni priča o Sarajevu kao multietničkom gradu, imajući u vidu da se mnogo više Bošnjaka rodi u Novom Sadu nego Srba u Sarajevu.

Dodik je naglasio da poštuje različita mišljenja sve dok ona ne ugrožavaju Republiku Srpsku, kao i da je na sceni masovna proizvodnja laži prema Srpskoj, a sankcije dobijaju oni koji pokažu naklonost ka Srpskoj.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube