24.7 C
Banja Luka

Dodik odgovorio Milatoviću: Izjava predsjednika Crne Gore uvreda za Republiku Srpsku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da izjava predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića o BiH predstavlja uvredu za Republiku Srpsku i negiranje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Njegova izjava da će posjetiti i da poznaje samo BiH, bez entiteta, predstavlja uvredu za Republiku Srpsku i negiranje Dejtonskog mirovnog sporazuma, naveo je Dodik na mreži X.

Dodik je rekao da je bio u posjeti Skupštini Crne Gore i predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću, da ne poznaje unutrašnju komunikaciju struktura vlasti u Crnoj Gori, ali da nije ni očekivao da će da ga pozove Milatović, niti da se sastane s njim.

Andrija Mandić i Milorad Dodik
FOTO: ATV BL/FACEBOOK/SCREENSHOT

– Kako će proći kad bude došao u Sarajevo, vidjećemo. Jer možda ga i pustimo da se sastane samo s muslimanima, ali to onda nije BiH – naveo je Dodik.

On je izrazio nadu da će u narednom periodu jačati one snage koje će vratiti Crnu Goru u savezništvo sa Srbijom i u zajedništvo sa srpskim narodom.

Milatović je, komentarišući nedavnu Dodikovu posjetu Crnoj Gori, rekao da mu je njegov dolazak bio ”pomalo čudan”.

– Gospodin Dodik je predsjednik Republike Srpske. Moji stavovi o Bosni i Hercegovini su veoma jasni i doživljavam je kao jednu cjelovitu državu i tu je sva priča koju imam s gospodinom Dodikom u tom smislu završena – rekao je predsjednik Crne Gore, prenijele su ranije Vijesti.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here