16.9 C
Banja Luka

Višković u hajci na vuka u Milićima

Udruženje lovaca „Кomić“ iz Milića danas je hajkom na vuka zvanično otvorilo ovogodišnju lovnu sezonu u kojoj učestvuje oko 400 lovaca, koje je pred polazak pozdravio premijer Republike Srpske Radovan Višković.

Višković, koji je i predsjednik Udruženja „Кomić“, istakao je da je među učesnicima, osim milićkih, veliki broj lovaca iz Srbije i Republike Srpske, koji su prijatelji dugi niz godina.

On je izjavio Srni da se hajka na vuka u Milićima tradicionalno organizuje prve nedjelje u martu, te da ove godine imaju priliku da love i šakala jer se u lovištu pojavila ova životinja koja nije ništa manji štetočina od vuka.

„Nadam se da će lov biti uspješan i da ćemo odstrijeliti neku od tih štetočina jer to moramo da uradimo zbog ostale divljači“, rekao je Višković i dodao da su vuk ili šakal, ukoliko se ne uklone na vrijeme iz lovišta, prijetnja za srnu i divlju svinju.

On je naveo da je završen lov na divlju svinju i da su lovci primijetili da ima veliki broj šakala i vukova, te da su u obavezi da organizuju ovakvu hajku.

(Srna) Foto: Srna

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here