Naslovna Izdvajamo U Španiji uhapšen jedan od najopasnijih ubica kavačkog klana: Krimi-karijeru započeo sa...

U Španiji uhapšen jedan od najopasnijih ubica kavačkog klana: Krimi-karijeru započeo sa Saletom Mutavim

0

Milinko Brašnjović koji se pominje kao izvršilac nekih od najsurovijih zločina kavačkog klana, a za koga se pronio glas da su ga ubili njegovi saradnici iz ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, uhapšen je u velikoj međunarodnoj akciji u Španiji.

U pitanju je čovjek koji zna mnoge tajne kavačkog klana, a zanimljivo je da je on druga generacija mafije, a njegova porodica je od ranije poznata široj javnosti jer mu je i otac, Mika Brašnjević, svojevremeno hapšen kao dio takozvane „putarske mafije“.

U međunarodnoj akciji „Vertikala“, kako je saopšteno, uhapšeni su Milinko Brašnjović, Dušan Jovanović Giba, Dragan Tomić zvani Vojnik, Vladimir Vojnović, Slobodan Vujačić, Vladimir Mandić, Nataša Dedić, Rade Stojićević i Abaz Rabin.

Organizatori kriminalne grupe su Radoje Zvicer, Darko Šarić i Veljko Belivuk. Krivična prijava pored njih obuhvata i Ratka Živkovića, Milovana Zdravkovića zvanog Teg i drugih.

Foto: EPA/CARLOS BARBA

Grupa se tereti za ubistvo visokopozicioniranih škaljaraca Igora Dedovića i Stevana Stamatovića 2020. godine u Grčkoj. Iako možda nije bio visoko u kriminalnoj hijerarhiji, bio je, kako se sumnja, „pucač“ klana.

Inače, Brašnjović je vrlo mlad ušao u svijet organizovanog kriminala.

 

(nova.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: