Naslovna Najnovije Dodik oduševljen: Vučić mu uručio 10 000 doza vakcina „Astra Zeneca“

Dodik oduševljen: Vučić mu uručio 10 000 doza vakcina „Astra Zeneca“

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je u Beogradu srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku 10.000 doza vakcine kompanije “Astra Zeneka” za Republiku Srpsku.

 

 

 

 

Vučić je uručio vakcine tokom posjete sa Dodikom Institutu za virusologiju i serume “Torlak” u Beogradu, a za 15 dana biće isporučeno još 10.000 doza vakcina kompanije “Astra Zeneka”.

Prethodno su Vučić i Dodik tokom obilaska Instituta “Torlak” upoznati sa šemom rada i potrebama ove ustanove, a pokazana im je i bočica sa komponentom jedan za ruski vakcinu “sputnjik ve”, koja će se ovdje proizvoditi.

“Za nekoliko meseci ćemo proizvoditi i supstancu i tečnost i tada ćemo tek biti nezavisna zemlja”, rekao je Vučić, kome je za uspomenu poklonjena jedna bočica sa komponentom “sputnjika ve”, koji će se proizvoditi na Institutu “Torlak”.

Vučić je rekao da je zdravstvo među četiri stuba ozbiljne i moćne države.

On je naveo da se u EU već može čuti da će biti pakao oko nabavke vakcina za grip, te ocijenio da zato Srbija treba da ulaže u “Torlak” da ne zavisi ni od koga.

Iz Ruskog fonda za direktne investicije /RFPI/ juče je saopšteno da je na Institutu “Torlak” pokrenuta proizvodnja vakcine protiv virusa korona “sputnjik ve” i da će u budućnosti moći da se izvozi u države regiona.

Ovim je Srbija postala prva država u južnoj Evropi koja će proizvoditi “sputnjik”.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube