16.7 C
Banja Luka

Dodik otkrio: Proglasiću se za kralja moje republike, krunisanje će biti u Bakincima!

„Ja sam prvo mislio da se proglasim za cara, jer me mnogi moji podanici zovu ‘Mile, care’, ali, s obzirom da u Evropi više nema careva, neću ni ja da budem jedini car.

„Braćo i sestre, odlučio sam da se proglasim za kralja moje republike, o čemu će odluku donijeti dvotrećinska većina mojih podanika, to jest poslanika u Narodnoj skupštini RS! Oni će najprije donijeti odluku o promjeni Ustava RS, po kojoj će predsjednik ubuduće biti kralj-predsjednik, sa istim ovlašćenjima koje imam i sada, a sve ostalo će biti isto. Znači, ostaje moja republika, nećemo proglasiti kraljevinu, već samo mene za kralja, što sam i do sada bio, ali je red da to sada formalizujemo, što se kaže. Funkcija kralja neće biti nasljedna, već će se kralj-predsjednik birati na izborima, a vjerujem da ću ja to biti bar još osam godina, a poslije mene nek’ biraju kralja kojeg hoće!“, objavio je predsjednik RS Milorad Dodik na svom Tviter nalogu.

„Ja sam prvo mislio da se proglasim za cara, jer me mnogi moji podanici zovu ‘Mile, care’, ali, s obzirom da u Evropi više nema careva, neću ni ja da budem jedini car. Dosta mi je da budem kralj Mile Prvi Dodik, kao što su moj britanski kolega Čarls Treći, norveški Harald Peti, švedski Karl Šesnaesti Gustaf, španski Filip Šesti i da ih sve ne nabrajam. Uglavnom, sve ću ih pozvati na moje krunisanje koje će biti održano u mom kraljevskom domu u Bakincima, takoreći Bakingemskoj palati. Pošto takvu skoro istu palatu ima i britanski kolega Čarls, njega sam o ovim mojim namjerama prvog obavijestio pismom, jer će on to najbolje razumijeti, prije svega zato što je naše vjere list, što se kaže, pošto je njegova baba po ocu Grkinja“, naveo je Dodik.

Na kraju, on je objasnio narodu da će, pošto se bude proglasio za kralja, dodijeliti i formalne kraljevske počasti aristokratiji u RS. “Mi naše plemstvo i aristokratiju već imamo, ali je red da dobiju i neke formalne titule, pa ću tako, na primjer, Draška proglasiti princem od Banjaluke, a Stevandića nadvojvodom od Banjaluke. Takođe, titula vojvode od Drvara pripašće doktoru Nikoli Špiriću, vojvoda od Semberije biće doktor Vojin Mitrović, romanijski nadvojvoda biće uvaženi ministar Nenad Nešić, vojvoda od Hercegovine biće doktor Luka Petrović, dok će doktor Zoran Tegeltija biti proizveden u vojvodu od Mrkonjić Grada. Ovo će pomoći da se njihova vojvodstva dodatno razviju na korist našeg vjerujućeg naroda, a ostala imenovanja objaviću nakon svog krunisanja, na radost naroda. Živjeli!”, poručio je Dodik.

Na ovu objavu uslijedila su prva reagovanja nekih od budućih i potencijalnih članova kraljevske porodice, među kojima je jedino Stanivuković negodovao.

“Ma kakav Dodikov princ! Nema on pojma koji sam ja meni kralj ovdje!”, poručio je Stanivuković na svom Fejsbuk profilu. Ostali su oduševljeni Dodikovom odlukom. “Živio kralj! Neka čuva dragi Bog kralja Milu svog i mog!”, napisao je Stevandić na svom Tviter nalogu. “Bez Mileta kralja, ništa mi ne valja!”, objavio je Nešić na svom Fejsbuk profilu. “Očekujem bar titulu barona. Živio Mile, kralju moj!”, saopštio je lider SP-a Petar Đokić. “Nadam se svojoj grofoviji. I ja i Vulin. Neka živi naša kraljevska republika!”, poručio je lider SPS-a Goran Selak,

Tekst je satiričnog karaktera/BUKA

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here