Naslovna Najnovije Dodik pisao pismo Viškoviću: Evo šta očekuje

Dodik pisao pismo Viškoviću: Evo šta očekuje

0

– Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je pismo premijeru Srpske Radovanu Viškoviću u kojem navodi da očekuje da Vlada zauzme stavove o zaštiti prava i interesa Srpske i pripremi dokumenta koji će poslužiti za raspravu u Narodnoj skupštini u vezi sa Zakonom o nepokretnoj imovini.

Dodik smatra da je neophodno zadužiti sve državne organe uprave da dosljedno primjenjuju akta Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske, nakon nedavne odluke Ustavnog suda BiH kojom je odredio privremenu mjeru protiv primjene Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti Srpske.

Citirajući odredbe Dejtonskog sporazuma u Ustava BiH, Dodik u opširnom u pismu, koje prenosi Srna, navodi Viškoviću da je neophodno sagledati sve aspekte navedenih problema koji ograničavaju Republiku Srpsku u primjeni njenih ustavnih prava i obaveza.

Na kraju pisma Dodik naglašava Viškoviću da očekuje da Vlada Republike Srpske zauzme stavove o zaštiti prava i interesa Republike Srpske i pripremi dokumenta koji će poslužiti za raspravu na Narodnoj skupštini Republike Srpske.

„Smatram da je neophodno zadužiti sve državne organe uprave da dosledno primjenjuju akta Narodne skupštine i Vlade“, naveo je Dodik.

(BN) Foto: Arhiva

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube