22.7 C
Banja Luka

Dodik ponudio koaliciju Izetbegoviću preko Erdogana!?

“Visokopoštovani predsjedniče Erdogan, dragi prijatelju, najprije želim da ti izrazim duboko saučešće zbog gubitka lokalnih izbora. Pišem ti tek sada, jer sam danima bio u šoku i nevjerici kada sam vidio kakva te je nesreća pogodila: posebno sam iznenađen, a bogami i uvrijeđen što stanovnici Istanbula.

Ankare i ostalih najvećih gradova nisu većinski glasali za tvoju partiju, nego opet za tvoje osvjedočene neprijatelje. Ima i kod mene isto tako nezahvalnog naroda u velikim gradovima kao što su Banjaluka i Bijeljina, koji su većinski glasali za moje neprijatelje, ali ja ću sve to politički eliminisati na lokalnim izborima kod nas u Republici Srpskoj u oktobru. To mi neće biti nikakav problem kad donesem moj izborni zakon RS!”, napisao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u pismu turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, nakon što je Erdoganova partija AKP izgubila lokalne izbore u Turskoj.

“Dragi prijatelju, trenutno me muči nešto slično što i tebe, pa mi treba tvoja pomoć što prije: kao što su stranci pomogli tvojim neprijateljima da pobijede tvoju partiju na izborima, tako ti isti stranci pomažu mojim neprijateljima da mene otjeraju sa vlasti na svim nivoima u BiH. S vlasti u Republici Srpskoj ne mogu me otjerati, ali sa vlasti na državnom nivou i mogu i hoće. Zato sam pozvao tvog kuma Bakira Izetbegovića da sa njim i njegovom SDA napravim novu vlast na nivou BiH, a da iz vlasti izbacimo ove njegove stare i moje nove neprijatelje iz izdajničke takozvane “Trojke”, ali je Bakir moj poziv odbio: ja mu javno i fino ponudim koaliciju, a on kaže da neće!

Ja lično mislim da on hoće, ali se nečega plaši, pa te molim, predsjedniče Erdogan, da ga ohrabriš i lijepo mu objasniš da je moja ponuda odlična i za njega i za mene i da se Bakir i SDA nikada neće moći vratiti na vlast, ako sada ne prihvate moju ponudu. Tebe će Bakir sigurno poslušati kao velikog sultana, a i kao kum kuma, kao što i mene svi moji kumovi uvijek poslušaju, a i ja njih, jer kumovski dijelimo iste vrijednosti!

Prenesi Bakiru da ga čeka puno funkcija na vlasti: mnoge će moći sam da bira, samo da se zauzvrat riješimo stranaca i domaćih izdajnika koji gledaju samo kako da nanesu zlo i meni i njemu, isto kao i tebi u tvojoj zemlji!”, istakao je Dodik.

“Predsjedniče Erdogan, ti znaš da stranci namjeravaju da te lično sruše na predsjedničkim izborima za četiri godine u tvojoj zemlji, pa zato moraš odmah početi da planiraš kako da ih spriječiš: ja ti u tome mogu mnogo pomoći, ali samo ako ostanem na vlasti u BiH, a za to je nužno da Bakir sa mnom obnovi našu staru koaliciju.

Predsjedniče Erdogan, tako svi dobijamo: Bakir se vraća na vlast, a ja i ti ostajemo na vlasti još dugo godina! U tom cilju, ja ću tebi već sada poslati moje najstručnije ljude da pomognu tvom timu u pripremi plana za  odbranu tvoje pobjede na izborima: četiri godine brzo prođu, a ovi moji stručnjaci iz Doboja i Zvornika u detalje znaju šta svaki dan treba raditi u te četiri godine, a posebno na dan izbora!

Meni da nije bilo njih, ja bih izgubio posljednje predsjedničke izbore: neprijateljska opozicija ukrala bi mi pobjedu, da ti moji stručnjaci nisu uspjeli da odbrane moju pobjedu kada su se glasovi prebrojavali! To su sve vrsni matematičari i odlični poznavaoci volje naroda, pa im se ne  može nikako dogoditi da se protivkandidatu izbroji više glasova nego što je osvojio!

Oni će tako i tebi pomoći da osiguraš pobjedu na predsjedničkim izborima, kao što su i meni osigurali, a vidjećeš i sam da će isto tako osigurati i pobjedu mojoj partiji na našim lokalnim izborima u oktobru.

Ja danas imam mnogo stručnjaka za demokratske, fer i poštene izbore, ne samo u Doboju i Zvorniku već širom Republike Srpske, pa ti jedan moj stručni tim mogu odmah poslati u ispomoć, da edukuju tvoje saradnike o svim segmentima pobjedničkog izbornog procesa. A ti meni javi što prije kako ćemo ja i Bakir podijeliti vlast u BiH! Živio, veliki i mudri državniče!”, poručio je Dodik u pismu Erdoganu.

Tekst je satiričnog sadržaja

Autor: Slobodan Durmanović

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here