Naslovna BIH Dodik: Postoje indicije da su novinari SAMI SEBI oštetili automobile?! (VIDEO)

Dodik: Postoje indicije da su novinari SAMI SEBI oštetili automobile?! (VIDEO)

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da smatra da niko od novinara ne smije biti napadnut, ali da postoji indicija da su novinari, čiji su automobili oštećeni, sami organizovali napad?!

 

Lider SNSD-a smatra da je neophodno voditi javnu raspravu o izmjenama Krivičnog zakona Srpske u trajanju od 60 dana.

 

Dodik je naglasio da SNSD i vladajuća koalicija podržava opredjeljenost da se o ovom pitanju povede javna rasprava odmah nakon usvajanja Nacrta u NSRS, kako bi se čula i druga mišljenja.

“Ovo je preuranjeno, nikakvog značaja nema. Zakon ide u NSRS. Kao takav će otići u javnu raspravu, biće distupan svima. Vjerujem da Udruženje novinara zna da je za svaki zakon obavezna javna rasprava. Niko od novinara ne smije da bude uznemiren”, rekao je Dodik.

On je istakao da zakon neće biti donesen kako bi vlast prosuđivala, već da će krajnju riječ o svemu imati pravosuđe.

“Ne vidim da je problem da zato što se neko inkriminisano ponaša može da bude zabrinut. Ova dotična gospoda se uplela u probleme sa ljudima sa kojima su klevetali i mi imamo probleme da njih zaštitimo”, rekao je on ističući da, kada je juče govorio o spodobama nije govorio o novinarima.

“Ja sam mislio na one koji pišu po raznim portalima koji su zarobili ovo društvo”, rekao je Dodik i dodao da je sve rađeno u skladu sa evropskim standardima i sa američkom praksom.

GERILA

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube