21.7 C
Banja Luka

Dodik predlaže sastanak: Tada će SDS imati priliku…

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je apsolutno neprihvatljiva odluka CIK-a da SDS ne može da učestvuje na izborima i očekuje da nakon toga predsjednik te stranke Milan Miličević zakaže sastanak predsjednika svih političkih partija.

„Moj prijedlog je da se taj sastanak održi što je prije moguće i da se sve političke partije koje su se prijavile na izbore povuku i da se usmjerimo na donošenje zakona Republike Srpske o izborima i sprovedemo ih po našim zakonima“, rekao je Dodik, koji je lider SNSD-a.

Prema njegovim riječima, tada će SDS imati priliku da učestvuje na izborima, a svako drugo ponašanje SDS-a je kukavičko i jadikovanje nad vlastitom nemoći i nesposobnostima.

Dodik je za odluku CIK-a rekao da je protivna svakom demokratskom principu, što govori o tome da je CIK monstrum koji je izabran upravo pomoću glasova SDS-a.

„Zanimljivo je da su i njihovi predstavnici koje su oni predložili u CIK podržali takvu odluku. Da nisu, vjerovatno bi bilo korektno da napuste CIK“, napomenuo je Dodik, prenosi Srna.

Dodik je ocijenio da je očigledno tu u pitanju neka druga igra, pokušaj da se sada okrive svi za takvo stanje u SDS-u, koje su kreirali Amerikanci, te dodao da podanička pozicija SDS-a prema Amerikancima dovoljno govori o svemu.

„Sam pokušaj da napravimo izborni zakon Republike Srpske i činjenica da je on još u proceduri, govori koliko smo bili u pravu kada smo to radili“, naglasio je Dodik.

On je na društvenoj mreži „X“ naveo da se politika SDS-a svodi samo na politiku anti-Dodik.

„Još jednom ponavljam, očekujem da Miličević zakaže sastanak svih predsjednika političkih partija koje su se prijavile na izbore“, dodao je Dodik.

(Srna) Foto: AP

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here