29.7 C
Banja Luka

SDS će izaći na izbore : Ovo nije atak CIK-a samo na SDS, nego na Republiku Srpsku

Milan Miličević, predsjendik SDS-a kaže da je ovakva odluka CIK-a spremna i SDS će izaći na izbore u oktobru.

Dvolično je ovo žaljenje SDS-a od onih koji su iz vladajuće stranke. Iza ovoga stoji svjesna ili nenamjerna aktivnost koja je došla od OHR, OFAK-a i SNSD-a.

Mi smo 20 godina na OFAK listi i nismo imali problema do sad, nego sad kad su na listu došli SNSD tajkuni, tada je Srpska demokratks astranka postala kolateralna šteta“, rekaoje Miličević.

Ovaj čin CIK-a nije samo atak na SDS nego i na Republiku Srpsku, jasan je Miličević.

“ Mi smo uradili sve što je trebalo za žiro-račun ali nije prihvaćeno. Čemu ovo vodi i šta je zamislio onaj ko je ovo uradio – da uništi SDS ili Republiku Srpsku“, pita Miličević i dodaje:

„Imali smo i previše udara na SDS-a, a dvoličnost je da se nudi ruka podrške od vlasti.“

Miličević ističe da će sutra Predsjedništvo stranek u Istočnom Sarajevu donijeti odluke o tome kako dalje.

„Ali ovom odlukom CIK-a, nezabilježenom odlukom kojom je samo jednoj partiji zabranjeno da izađe na izbore, 100.000 građana je uskraćeno da glasa“, rekao je Miličević.

Jovica Radulović, predsjednik Glavnog odbora SDS-s kaže da su angažovali advokate i spremaju žalbu.

„Juče je demokratija u Srpskoj umrla. Mi očekujemo pravednu odluku suda BiH. Tražili smo autentično tumačenje Izbornog zakona od Kristijana Šmita i da kažu da li je OHR onemogućio SDS-u da se kandiduje. Iskoristićemo sva pravna sredstva, ići ćemo i do Strazbura jer je CIK zloupotrijebio svoju ulogu“, rekao je Radulović.

Milan Petrović, član Predsjedništva SDS-a kaže da su građani svjesni iz koje kuhinje ovo ide, ali SDS ima snage da se nosi sa ovim problemom.

SDS izlazi sa svojim grbom i željom da pobijedimo i popravimo uslove života, jer je SDS volja građana Republike Srpske. Srpski inat da će se probuditi. To će se vidjeti u oktobru“, rekao je Petrović na konferenciji u Banjaluci.

(BN) Foto: BN

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here