Naslovna BIH Dodik: Predložiću zakon za proglašenje neprijatelja Republike Srpske

Dodik: Predložiću zakon za proglašenje neprijatelja Republike Srpske

0
АНTАЛИЈА, 11. МАРТА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и генерални секретар НАTО-а Јенс Столтенберг данас су боравили на маргинама Дипломатског форума у Анталији.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će u narednim danima predložiti uvođenje zakona kojim će biti stvoreno pravo za proglašavanje neprijatelja Republike Srpske.

„Da budu zapisani u istoriji kao neprijatelji srpskog naroda i Republike Srpske i Ustava BiH. Sve su strane sudije bile protiv Ustava BiH“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je sve besmisleno ukoliko Republika Srpska izgubi imovinu, navodeći da neće dopustiti narušavanje prava Srpske i da je njegova odgovornost da štiti budućnost Republike.

Dodik je rekao da je u BiH na sceni kontinuirano političko sukobljavanje na pitanjima koja neko ko se bori za suverenu BiH ne bi trebalo da postavlja jer nema suverene zemlje ako u njoj odlučuju stranci nego se to zove, po svim teorijama, protektorat.

„Mi nismo spremni na taj način da ovde egzistiramo. Republika Srpska čim dođe u poziciju da se podigne, razvije ili da napravimo novi iskorak u razvoju, istog trenutka se nađu međunarodne aktivnosti koje to sprečavaju“, istakao je Dodik.

On je naveo da se intervencionizam u sprečavanju Srpske da napravi iskorak pojavljuje dugi niz godina.

„Posljednja karika jeste priča o imovini. Da bi spriječili Republiku da napravi iskorak, onda se pokušava produkovati problem oko imovine. Onda je tu i Ustavni sud, lažni visoki predstavnik i naravno ovi iz Sarajeva koji su servilni u pogledu toga da naprave unitarnu BiH. To je sinhronizovani napor koji čine stranci i dio podaničkog političkog Sarajeva koji idu za tim da tu smetnju, po njima, koja se zove Republika Srpska, ako ne mogu da je ukinu, onda da je do te mjere obesmisle da ona sama će sebe ugasiti“, rekao je Dodik.

Predsjednik Republike je istakao da se to obesmišljavanje vrši na pitanju imovine, navodeći da tu neće biti dogovora.

On je rekao da je dio međunarodne zajednice protiv Republike Srpske kako bi onemogućili kompaktnost i razvoj srpskog nacionalnog bića na ovim prostorima, ali da srpski narod osjeća snažnu nacionalnu pripadnost i identitet i od toga ne može da odustane.

Dodik je naveo da srpski narod ne smije izgubiti svoje nacionalno obilježje i pravo da postoji Republika Srpska jer je srpski narod ovdje zasluženo istorijski i Srpska je narodna volja.

„Ono što bi oni trebali da urade, a to njima najmanje odgovara, jeste da nas puste na miru i da mi pokažemo da možemo da napravimo uzlet“, rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da će srpska nacionalna ideja živjeti i poslije njega.

„Ostajemo uporni u tome da očuvamo naša prava koja smo dobili, da očuvamo našu autonomiju koju smo dobili, prava da Republiku Srpsku razvijamo onako kako može“, rekao je Dodik.

On je naveo da je BiH užasno složena zemlja, podijeljena i da se ne može objediniti nasiljem međunarodne zajednice.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube