16.7 C
Banja Luka

Dodik preko Galijaševića najavio sveopšti napad na Vučića (AUDIO)

– Otvoreni Balkan znači: ukinućemo vam carine i kompenzirati to što nećete nikada ući u EU, a vi ćete za uzvrat žrtvovati Srbe iz Crne Gore da ih mi montenegrišemo, daćete i Srbe iz BiH onako kako su dati Srbi iz Hrvatske i na kraju ćete predati Kosovo!

Ovo je za Srpski radio Čikago izjavio Dževad Galijašević, jedan od onih analitičara, odnosno, kako su ga prozvali, eksperata za bezbjednost, islamski ekstremizam i teroririzam, koji je, kako se tvrdi “na platnom spisku” režima Milorada Dodika,

“Ljudi mi ovdje često kažu: znaš, Galijaševiću, mi često čujemo priču kako će Vučić izdati, ali on ne izdaje; već dugo čujemo priču da će izdati, a on ne izdaje. To je privid, to je loša procjena, jer on izdaje svaki dan – stvarajući uslove da se izgubi Kosovo. Briselski sprazum je bio izdaja – ZSO nije formirana kao politička zajednica. Izdaja je kada date državnu granicu Šiptarima da vode. Izdaja je kada im date bezbjednost i odbranu. Vučić je, dakle, kao miš grickao državnost i suverenost Srbije na Kosovu stvarajući uslove u kojima se on više ništa neće pitati”, kazao je Galijašević, koji je vjerovatno dobio nalog da priprema “rafalnu paljbu” na predsjednika Srbije,

Ako se zna za koga radi, onda nije teško otkriti iz čije glave Galijašević govori i kakve poruke šalje.

Gostujući u programu pomenutog radija, Galijašević je optužio Vučića da je “učinio sve da se Srbija ne pita u Crnoj Gori jer su napravljeni dogovori sa Milom Đukanovićem da se pravi “Beograd na vodi”, a da se žrtvuju Srbi u Crnoj Gori. Pitajte Andriju Mandića i Kneževića da li se osjećaju izigrani i oni i Bečić jer su odbačene tri srpske stranke dok Crna Gora zatvara nebo nad Srbijom. Da li razumiju situaciju u kojoj se nalaze – izolovani?”

On dalje obrazlaže:

“Srbija nema mora, a Albanija izlazi na dva mora. Zato je Crna Gora strateško pitanje izlaska Srbije u svijet, a Srbi u Crnoj Gori su borci za tu stratešku dubinu i strateški značaj Srbije. Isto kao što su Srbi u Republici Srpskoj borci za stratešku dubinu Srbije na zapadu. Šta je Srbija bez Srba u Crnoj Gori i bez Republike Srpske i Kosova?

Otvoreni Balkan to ne može kompenzirati i ne može Soroš svojom medijskom imperijom sakriti sve što se radi oko nas – žrtvovana je Republika Srpska”.

Galijašević dalje, očito po nalogu onih koji ga plaćaju, naglašava kako Republika Srpska čini sve da sačuva odnose sa Srbijom i Aleksandrom Vučićem, a on se, kaže, ponaša kao da ga se to ne tiče. I njegovi mediji, kaže Galijašević, koji je sve donedavno bio redovan gost begoradskih televizija i novina u kojima je u “nebesa dizao vlast Republike Srpske” se ponašaju kao da ih se to pitanje ne tiče.

“Treba živjeti ovdje i vidjeti kako je Republika Srpska otpisana iz javnosti Srbije, iz političke uloge. Treba vidjeti kako je Vučić legalizovao Šmita. Dovoljno je bilo da on kao predsjednik države potpisnice Dejtonskog sporazuma prizna nelegalnog visokog predstavnika – on je time priznao sve posljedice djelovanja tog nelegalnog visokog predstanika, pa i ove posljedice koje sada svjedočimo – on mijenja postojeće zakone, on se miješa u predstojeće izbore. Jesmo li čuli reakciju o tome? Nismo”, kazao je, između ostalog, Galijašević.

On dalje konstatuje da je “Otvoreni Balkan Srbija na koljenima u kojoj će jedna kasta biti podignuta na medijski pijedestal što će garantovati sin Džordža Soroša, a država i narod će biti uniženi svakodnevno”.

Teške riječi izgovorio je Galijašević na  talasima Srpskog radija iz Čikaga, očito spremajući teren za sveopšti napad na Srbiju kako bi svog “gazdu” predstavio jedinim pozitivcem za srpske interese u regionu.

Za dobro upućene u ovdašnja dešavanja nije teško zaključiti da se nešto dešava iza scene i da je Milorad Dodik spreman na sve pa čak i ugroziti Republiku Srpsku i Srbiju kako bi opstao na vlasti.

Galijašević je to najavio čak iz Čikaga?!

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here