Naslovna Najnovije Dodik preko noći postao manji od makovog zrna

Dodik preko noći postao manji od makovog zrna

0

Crnadak kaže da je Dodik čak toliko kukavica da nije imao hrabrosti da potpiše zahtjev za vanrednu sjednicu, nego je natjerao grupu poslanika, na čelu sa Igorom Žunićem, da skupi potpise i sazove sjednicu.

– Iako je Milorad Dodik sazivao sastanke prethodnih dana, najavljivao posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se donijeti odluka o izvođenju policije na međuentitetsku granicu, o ukidanju nadležnosti Suda BiH na teritoriji Republike Srpske, o rebalansu budžeta kako bi se osigurao novac za Vojsku i druge ratnohuškačke odluke, preko noći je postao manji od makovog zrna, pa se ništa od toga sutra neće naći na dnevnom redu Narodne skupštine – rekao je šef Kluba poslanika PDP-a u NSRS Igor Crnadak, prije sutrašnjeg zasjedanja skupštine. 

Crnadak kaže da je Dodik čak toliko kukavica da nije imao hrabrosti da potpiše zahtjev za vanrednu sjednicu, nego je natjerao grupu poslanika, na čelu sa Igorom Žunićem, da skupi potpise i sazove sjednicu.

– To je novo poniženje za Žunića, nakon što ga je Dodik natjerao da ponavlja u javnosti da rukovodstvo Republike Srpske nije znalo da će Zoran Milanović odlikovati zločinačku 103. brigadu HVO, iako je Dodik bio lično o tome obaviješten i iako je znao da su Žunićevi najbliži članovi porodice bili su u logorima 103.brigade – rekao je Crnadak. 

Ističe da je Klub poslanika PDP-a spreman za sutrašnju sjednicu, jer su teme o učešću predstavnika Republike Srpske u radu zajedničkih institucija veoma važne i radimo na tome zašto SNSD nije glasao protiv tzv. Kosova u Savjetu Europe, zašto su se odustali od formiranja VRS, UIO RS, VSTS RS i Agencije za lijekove Republike Srpske, zašto je Zoranu Milanoviću „data riječ“ da slobodno dođe i odlikuje HVO io brojnim drugim temama.

– PDP će sutra potvrditi svoje patriotsko opredjeljenje prema Republici Srpskoj, kao i svoje protivljenje SNSD patriotizmu, prema kojem su tri prsta u vazduhu, a svih deset u tenderima i budžetu – poručio je Crnadak. 

(BN) Foto: BN/Arhiva

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube