Naslovna Izdvajamo DODIK PRODAO RUSE „ZA ŠAKU DOLARA“? SDS uz Putina! Traže hitnu sjednicu...

DODIK PRODAO RUSE „ZA ŠAKU DOLARA“? SDS uz Putina! Traže hitnu sjednicu NSRS

0

BiH je uvela sankcije Rusiji zbog njene agresije na Ukrajinu, djelujući tako u skladu sa vanjskom politikom EU. Sada opozicija traži od člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da objasni ovakve postupke u vanjskoj politici države.

Dodik je nastavio negirati navode o sankcijama Rusiji, no ipak je kazao da je „uništen sistem odlučivanja u BiH“, što opozicija tumači kao potvrdu da diplomatske misije BiH djeluju u skladu sa stavovima Predsjedništva u vanjskoj politici, te da je Dodik trebao sazvati sjednicu tokom koje bi upotrijebio mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa kako bi spriječio pridruživanje BiH uvođenju restriktivnih mjera Rusiji.

Navodno, Klub poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske prikuplja potpise za posebnu sjednicu, koja bi trebala biti zakazana za 31. maj, a na kojoj bi se raspravljalo samo o jednoj tački dnevnog reda- razjašnjenju o tome da li je BiH uvela sankcije Rusiji.

Predstavnici opozicije traže da im se Dodik obrati u Narodnoj skupštini te lično otkloni nedoumice oko sankcija koje je Rusiji uvela BiH.

Poslanik SNSD-a Denis Šulić ranije je izjavio da zahtjev opozicije za održavanjem posebne sjednice smatra populističkim djelovanjem.

(Kliks)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube