Naslovna Izdvajamo Dodik: Razmišljam da Durakoviću povećam platu

Dodik: Razmišljam da Durakoviću povećam platu

0

U Banjaluci je danas održan sastanak predsjednika RS Milorada Dodika, sa predstavnicima institucija ovog entiteta i Bosne i Hercegovine, te lidera stranaka – na kojem je zaključeno da je RS odlučna da „brani svoj ustav i teritorijalni suverenitet“.

Nadalje, Dodik se osvrnuo i na jučerašnja dešavanja, tačnije na otkazani sastanak između visokog predstavnika Kristijana Šmita i potpredsjednika RS Ćamila Durakovića u Banjaluci.

“Razmišljam da Durakoviću povećam platu za 10% jer je odbio da se sa Šmitom sastane u nekoj kafani. A neki sljedeći mjesec moći ću da mu smanjim platu…”, naveo je.

Također, zahvalio se opoziciji iz RS što su bili ‘pronicljivi i pametni’, te su odbili sastanak sa Šmitom, dodavši kako očekuje da će ‘ostati dosljedni’.

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić rekao je da RS djeluje institucionalno i da svi koji djeluju su izabrani, “za razliku od Kristijana Šmita”.

“Sve funkcioniše na principu narko kartela, oni nemaju nikoga ko ih je izabrao. U BiH ta vrsta politike je kartel politika, ne zasniva se na pravnim aktima”, rekao je.

Ministar u Savjetu ministara BiH Staša Košarac istakao je da je na sceni modeliranje BiH, te da to radi američka ambasada i Šmit.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube