Naslovna Izdvajamo “Dodik se sveti Banjaluci i usporava njen razvoj”

“Dodik se sveti Banjaluci i usporava njen razvoj”

Izjava predsjednika SNSD-a, gospodina Dodika od jutros da opozicija živi na priči o pobjedi gospodina Draška Stanivukovića u Banjoj Luci, pokazuje da on očito nije upoznat sa raspoloženjem građana u našem gradu, izjavio je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS.

On je podsjetio da je Draško Stanivuković ubjedljivo pobjedio dobivši 55% podrške građana Banja Luke ili 51.605 glasova

Izjava predsjednika SNSD-a, gospodina Dodika od jutros da opozicija živi na priči o pobjedi gospodina Draška Stanivukovića u Banjoj Luci, pokazuje da on očito nije upoznat sa raspoloženjem građana u našem gradu, izjavio je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS.

On je podsjetio da je Draško Stanivuković ubjedljivo pobjedio dobivši 55% podrške građana Banja Luke ili 51.605 glasova.

„Kazati još da je ta briljantna pobjeda i “spekulativna” pokazuje da gospodin Dodik pokušava da negira izbornu volju građana Banja Luke i da će nastojati da se osveti usporavajući razvoj grada i realizaciju infrastrukturnih projekata“, kazao je Radović, koji je i povjerenik SDS za Banjaluku.

On kaže da ne treba zaboraviti da je gospodin Dodik nakon izgubljenih izbora za gradonačelnika Banjaluke čak prijetio da će naše sugrađane ostaviti bez grijanja.

„Iskazivanje tobožnje zabrinutosti za razvoj grada govori nam da predsjednik SNSD-a priznaje samo gradonačelnike iz svoje partije i javno im obećava pomoć Vlade RS iz budžeta koji pripada svim građanima Republike Srpske, dok će gradonačelnicima opozicije nastojati da zakonskim rješenjima umanji budžetske prihode i kazni građane koji su im dali podršku“, navodi Radović.

Stoga je, dodaje Radović, ponuda gradonačelniku Banja Luke Stanivukoviću za kohabitaciju ili dogovor samo predstava za javnost, kako bi se izabrali načelnici u gradskoj upravi ili direktori gradskih preduzeća koji su kadrovi SNSD-a ili njihovih koalicionih partnera.

„To bi značilo da se ništa nije promijenilo u našem gradu i da SNSD nastavlja da vlada bez obzira što su naši sugrađani željeli promjene. Čini se licemjernim govoriti o nesnalaženju gradonačelnika nakon samo dva mjeseca rada, a sa druge strane blokirati svaki njegov prijedlog skupštinskom većinom“, istakao je Radović.

Očito da je dodatni problem, dodaje Radović, to što je Stanivuković objelodanio i zaustavio određene tendere i poslove koji idu u prilog članovima vladajućeg SNSD-a i njihovih partnera.

„SDS čvrsto stoji uz našeg koalicionog partnera PDP u gradu Banja Luci i daje maksimalnu podršku gradonačelniku Stanivukoviđu za njegov rad“, poručio je Radović, saopšteno je iz SDS-a.

Milorad Dodik, predsjednik SNSD, rekao da će biti problema u Banjoj Luci, jer gradonačelnik Draško Stanivuković ne uvažava gradsku skupštinu, koja mu služi za iživljavanje, a ne za jedan kvalitetan dogovor i ponaša se kao “neko povrijeđeno dijete”.

BN TV