Naslovna BIH Dodik se tajno sastao sa Nerminom Nikšićem i Vojinom Mijatovićem! A ONDA...

Dodik se tajno sastao sa Nerminom Nikšićem i Vojinom Mijatovićem! A ONDA IH NAHVALIO…

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik održao je danas u Istočnom Sarajevu pres konferenciju na kojoj je, između ostalog, pričao o današnjem potpisivanju sporazuma između Osmorke i HDZ-a BiH .

Kako prenosi TVSA, Dodik se danas u Administrativnom centru Vlade RS-a u Istočnom Sarajevu sastao s predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšićem i potpredsjednikom SDP-a Vojinom MijatovićemTakođer, u restoranu „Toplik“ u Istočnom Sarajevu ugostio je povjerenika EU za proširenje Olivera Varheljija.

Dodik je na pres konferenciji rekao da su u periodu kada je Nikšić bio premijer Federacije Bosne i Hercegovine „uradili dobar posao“.

„Mislim da su sada stvorene okolnosti da se formira Vlada FBiH što je prije moguće. Očekujemo da ćemo imati novu Vladu FBiH nakon osam godina i da ćemo s njima moći raditi. Nikšića sam upoznao ranije dok je bio premijer FBiH i mislim da su se radili dobri poslovi”, naveo je Dodik.

Rekao je da su ranije, kada je SDP bio na vlasti, imali produktivan razgovor.

„Napravili smo ekonomski dogovor i zaštitili domaću privredu. Sada smo izgubili stočni fond i ostalo. Ako imamo mogućnosti da razgovaram o tome i da sudije i tužioce imenuju parlamenti, slažemo se da pravimo dogovor“, naglasio je Dodik.

Što se tiče ministarskih pozicija u Vijeću ministara BiH, Dodik je rekao da ih zanima mjesto ministra vanjskih poslova.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube