Naslovna Najnovije Dodik sebi spremio budžet od 56,5 miliona KM, a od Srbije će...

Dodik sebi spremio budžet od 56,5 miliona KM, a od Srbije će tražiti pomoć i za hranu?!

0

Bahatosti i osionosti nema kraja kada je u pitanju novoizabrani predsjednika Republike Srpske, koji nije ni zvanično preuzeo dužnost, a već se dobro finansijski obezbijedio.

Milorada Dodika spremio je za sebe čak 56,5 miliona maraka da raspolaže njima kad sjedne u fotelju predsjednika Republike Srpske.

Iako je građane savjetovao da „malo ugase automobile“ zbog poskupljenja nafte, za sebe i svoje saradnike Dodik je obezbijedio 57.155 litara nafte, a benzina još više, pretpostavlja se iz džepa naroda.

Dodik će u odnosu na druge predsjednike u regionu, imati ubjedljivo najviše novca na raspolaganju, ali to ga ne sprečava da, kada mu „zaškripi“, traži pomoć od Srbije.

Tako se nedavno i javno pohvalio da uvijek traži novac, i kada treba i kada ne treba, od predsjednika Srbije.

Aleksandar Vučić ima budžet od 3,3 miliona maraka, a Milorad Dodik 56,5 miliona, što je 17 puta više.

Kada se ta brojka pomnoži sa brojem stanovnika Srbije, rezultat je da Milorad Dodik košta građane Srpske čak 116 puta više nego Vučić građane Srbije.

Dok zemlje regiona pokušavaju mjerama da pomognu građanima u vrijeme velike inflacije, vlast u Srpskoj po tom pitanju ne čini ništa.

Građani su prepušteni sami sebi, a Republika Srpska nema čak ni svoje robne rezerve.

Izgleda novo rukovodstvo to i ne brine. Na sva zvona poručuju ako bude krize, tu je Srbija.

Poznato je da je u jeku pandemije virusa korona Srbija prva pomogla Republici Srpskoj od respiratora do stalka za infuziju.

„Moramo da damo respiratore. Moramo da damo stetoskope, stalke za infuziju, lijekove… Moramo da damo sve“, izjavio je tada Vučić.

I to stanje vlast u Republici Srpskoj je iskoristila da bi se okoristila, preko leđa građana.

Postavlja se pitanje: Da li je licemjerno uzeti za sebe 56,5 miliona maraka, preko svojih poslanika osporavati svaku mjeru pomoći građanima, a onda „prositi“ po svijetu?!

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: