Naslovna Najnovije DODIK ŠOKIRAO: SNSD mijenja ime – EVO KAKO ĆE SE SADA ZVATI

DODIK ŠOKIRAO: SNSD mijenja ime – EVO KAKO ĆE SE SADA ZVATI

0

Predsjednik SNSD Milorad Dodik najavio je mogućnost da ta stranka u narednom periodu promijeni naziv sa istom skraćenicom, u Snaga naroda snaga države – SNSD.

Odgovarajući na pitanje novinara u Banjaluci o tome da je Predsjedništvo SDS podnijelo ostavke, a PDP je najavio reforme, i da li će u SNSD biti izmjena, Dodik je rekao da će biti završeni primarni poslovi vezano za državu.

– Za skraćenicu SNSD mi smatramo da je to “Snaga naroda, snaga države”, ne samo da je to naziv stranke. Možda ćemo čak i tragati za tim da u narednom vremenu promijenimo naziv i da ostane ista skraćenica, da se SNSD zove “Snaga naroda snaga države – SNSD”. Tako da ćemo ući u neku vrstu reforme – naveo je Dodik.

On je rekao da je to na simboličnom nivou, ali da će svakako biti uvedena nova mlađa generacija.

– Mi očekujemo negdje sa proljeća, najkasnije jeseni da ćemo imati izborni sabor i na njemu ćemo značajno rekonstruisati i Predsjedništvo i Glavni odbor, ocijenićemo svaki doprinos na terenu. Ja sam zahvalan svim našim ljudima koji su radili – istakao je Dodik.

On je dodao da je bilo nekih kolebljivaca, ali da to nije uticalo na rezultat.

– Mi smo ostvarili istorijski rezultat nakon 18 godina učešća u vlasti u kotinuitetu. Mi smo dobili opet najveći rezultat, 42 odsto za Predstavnički dom je ozbiljan rezultat, 35-6 odsto za parlament Republike Srpske isto tako – rekao je Dodik.

On je naveo da je malo partija koje to mogu da urade nakon 20 godina kontinuiteta u vlasti.

– Pobijedila su oba kandidata i za individualne funkcije i Željka Cvijanović i ja, tako da mi nemamo razloga za tu vrstu nezadovljostva. Da je bilo nekih mešetarenja među nama, bilo je, oni koji su bili kolebljivci, koji su nasjedali nekoj priči kao neko dolazi iz Srbije, kaže ovo ili ono, pa se to shvatalo kao definitivno, što naravno nije – rekao je Dodik.

On je dodao da su u svakom slučaju zahvalni.

– Kao što znate, mi smo ovdje izgubili lokalne izbore u gradu. Ostali smo sa istom strukturom, postigli smo značajan rezultat – rekao je Dodik.

On je dodao da je zahvalan predsjedniku Gradskog odbora SNSD Banjaluka Vladi Đajiću što je okupio tim i što je SNSD napravio rezultat u ovom gradu.

– Veoma je bilo teško dignuti se i vratiti iole pristojan rezultat u gradu, bez obzira što na individualnom nivou nismo dobili neke podrške u gradu, mi ostajemo zahvalni gradu Banjaluci zato što je SNSD i dalje zadržao kao najvažniju partiju u ovom gradu koja ima najveću podršku – istakao je Dodik.

 

Izvor: Srna

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube