Naslovna Crna Hronika Sin jedinac, uzoran otac: Ovo je policajac Marko koji je jutros stradao...

Sin jedinac, uzoran otac: Ovo je policajac Marko koji je jutros stradao u teškoj saobraćajnoj nesreći

0

U tragičnom udesu koji se desio jutros oko 6.20 u mestu Sušica ispod Zlatibora, na oko 17 kilometara od Užica, poginuo je Marko P. (36), policajac iz Sevojna, kao i dječak (6), sin drugog vozača koji je najvjerovatnije izazvao nesreću, saznaje „Blic“.

Kako saznajemo, Marko P. (36) živeo je u Sevojnu sa suprugom i troje male djece, a bio je zaposlen kao policijski službenik na Zlatiboru. Stradao je vraćajući se kući posle treće smjene.

FOTO: MARKO POPOVIC/ FACEBOOK/ DRUŠTVENE MREŽE / SCREENSHOT
FOTO: MARKO POPOVIC/ FACEBOOK/ DRUŠTVENE MREŽE / SCREENSHOT

Njegove kolege zatekla je potresna vijest i redom svjedoče da je Marko bio predan i uzoran policajac.

– U šoku smo nakon što smo čuli da je Marko stradao u nesreći. Ne znamo još detalje udesa i ko je kriv, ali kao da je sad bitno ko je kriv kad njega i tog jadnog djeteta više nema – kaže Markov komšija. On dodaje da je i Markova sadašnja supruga inspektor u MUP.

– Znamo da se vraćao iz noćne smjene jer on radi na Zlatiboru, dok živi sa porodicom u Čajetini. Iza sebe je ostavio dvoje djece iz prvog braka koji sa bivšom suprugom žive u Vrbasu, dok ima i kćerkicu od dve godine iz drugog braka, a njegova sadašnja žena je inspektor u MUP Čajetine.

FOTO: MARKO POPOVIC/ FACEBOOK/ DRUŠTVENE MREŽE / SCREENSHOT
FOTO: MARKO POPOVIC/ FACEBOOK/ DRUŠTVENE MREŽE / SCREENSHOT

Prema njihovim riječima, ovo je težak udarac i za njegovu majku koja je ostala bez jedinca.

– Jadna naša, ostala je bez sina jedinca. Ostala su joj dječica kao uteha, ali eto kako se sudbina poigrala s njima, na mostu ovde u Jablanici kod crkve dogodila se nesreća 2008. kada joj je suprug, a Markov otac od posljedica udesa preminuo – kažu sagovornik “Kurira”.

– Marko je bio veoma dobar čovjek koji je svo vrijeme vodio računa o deci iz prvog braka i ništa im nije falilo. Iz sela se preselio u Čajetinu i sagradio kuću, a ovdje je često dolazio jer je gajio pčele i pravio med – kažu za Kurir.

Udes ispod Zlatibora najvjerovatnije je izazvao S. Ć. (44) iz Beograda, saznaje “Blic“, koji je u ovoj nesreći izgubio šestogodišnjeg sina.

Prema informacijama sa mjesta nesreće do iste je došlo na mostu preko riječice Krivaje na teritoriji opšine Čajetina, na magistralnom putu Užice – Zlatiboru usled sudara dva automobila. Kako je nezvanično poznato, S.Ć. je sa sinom jutros rano krenuo iz Beograda u novovaroški kraj povodom Zadušnica, i pretpostavlja da je zaspao za volanom.

M. P. je stradao na licu mesta, dok je dijete, u trenutku kada su ga vatrogasci izvukli iz olupine vozila bilo živo. On je potom transportovan u Opštu bolnicu Užice gde su mu konstatovane teške povrede opasne po život i odakle je hitno upućen u Beograd. Na žalost, kasnije je preminuo.

Otac dječaka prošao je sa lakšim telesnim povredama zbog kojih je prebačen u užičku bolnicu na dijagnostiku.

Prilikom uviđaja dreger je pokazao da S.Ć. nije bio pod dejstvom alkohola, ali mu je uzeta krv koja će biti upućena na analizu.

Osnovno javno tužilaštvo u Užicu naložilo je obdukciju tijela šestogodišnjaka i policajca, a „astra“ kojom je upravljao S.Ć je pretrpjela velika oštećenja zbog čega se još uvek ne zna da li će biti upućena na vanredni tehnički pregled. U udesu je potpuno smrskano i vozilo kojim je putovao nesrećni policajac, prenosi Blic.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube