28.7 C
Banja Luka

Dodiku preko 57.000 l nafte i još više benzina

U sjenci izbornih rezultata i političke borbe, u javnim nabavkama institucije u Srpskoj i BiH stanje je redovno. Dok čekaju nove „stanare“, kupuju sve i svašta, od igle do lokomotive.

U Narodnu skupštinu Republike Srpske uskoro ulaze 83 narodna poslanika, uglavnom nova. A običaj je da ih dočekaju nove poslaničke legitimacije, i to ne bilo kakve. Nego u kožnoj futroli.

Obavještenje o nabavci je raspisano 4. novembra, a procijenjena ukupna vrijednost je 12.000 KM bez PDV, ili 14.040 s uračunatim porezom.

Kada se taj iznos podijeli na 83 legitimacije, svaka od njih će budžet koštati 169 maraka.

Parlamentarnu skupštinu BiH ovih dana brine brige ko će u iduće dvije godine servisirati službene automobile marke BMW. Oglas je otvoren i za to su spremni da plate 20.000 maraka.

Dana 26. oktobra raspisali su i nabavku usluge obaveznog i kasko osiguranja novonabavljenog vozila Parlamentarne skupštine BiH. Cijena je prava sitnica – 3.500 KM za godinu dana.

Istovremeno, na Portalu javnih nabavki ne postoji trag da je u posljednje vrijeme dodijeljen ugovor bilo kom ponuđaču za nabavku novog vozila. Jedino od 29. septembra postoji oglas za javnu nabavku jednog službenog automobila procijenjene vrijednosti 100.000 KM s uračunatim PDV. Dakle, ili se kasko osiguranje nabavlja unaprijed ili PS BiH još nije objavila od koga je kupila limuzinu i po kojoj cijeni.

Služba predsjednika Republike Srpske 4. novembra raspisala je obavještenje o nabavci pogonskog motornog goriva za službene automobile.

Procijenjena vrijednost je 198.900 KM. Sa sadašnjom cijenom goriva, to znači da budući predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i njegovi saradnici mogu da potroše 57.155 litara nafte, a benzina još više.

Istovremeno, Služba predsjednika je dodijelila ugovor za servisiranje službenih motornih vozila za iduću godinu, ukupne cijene 64.027 KM, za održavanje vozila van garantnog roka i još 46.282 KM za vozila u garanciji. U oba tendera je pobjednik Brčko-gas.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here