Naslovna BIH Dodik: Srpska saosjeća sa narodom Turske, znajte da niste sami

Dodik: Srpska saosjeća sa narodom Turske, znajte da niste sami

0
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je zemljotres, u kojem je stradalo više hiljada građana Turske, potresao cijeli svijet i u srcima svih ljudi izazvao bol i tugu zbog stradanja koje dugo nije viđeno.

„Republika Srpska saosjeća sa narodom Turske i sve što je bilo i bude u našoj moći učinićemo da se to stradanje ublaži. Naši spasioci čine sve da dođu do preživjelih u ruševinama, koje pod sobom nisu ostavile ljudskost i empatiju, koju je čovječanstvo poljednjih decenija u dobroj mjeri izgubilo.

Znajte da niste sami i da se sami nećete boriti sa posljedicama ove katastrofe, koja je odnijela toliko života, ali i pokazala da se svijet može ujediniti u humanosti“, napisao je predsjednik Srpske u knjigu žalosti u Generalnom konzulatu Turske u Banjaluci, povodom zemljotresa koji je zadesio tu zemlju.

U zemljotresu, koji je u ponedjeljak, 6. februara, pogodio Tursku i Siriju, poginulo je više od 39.000 ljudi. Prema posljednjim podacima, u Turskoj je poginulo više od 31.500 ljudi, a u Siriji 8.500.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube