Naslovna Izdvajamo DODIK U TREBINJU PONOVO OBEĆAO ISTO: „Aerodrom je u proceduri“

DODIK U TREBINJU PONOVO OBEĆAO ISTO: „Aerodrom je u proceduri“

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Trebinje uspješna lokalna zajednica i da će izgradnjom aerodroma i brze saobraćajnice do Višegrada dobiti sasvim drugu dimenziju.

„Ovaj grad će biti otvoren kada se izgradi aerodrom, to je u proceduri, niko nije odustao od toga“, rekao je Dodik novinarima u Trebinju poslije sastanka sa predstavnicima gradske vlasti.

On je napomenuo da Vlada Srbije u budžetu planira sredstva za izgradnju aerodroma, ali da to otežava složenost procesa koji je vezan za procedure na nivou BiH.

Dodik je istakao da će se početi realizovati i ideja auto-puta, brze saobraćajnice od Trebinja prema Bileći, Gacku, do Višegrada gdje bi se taj put vezao na konekciju iz Srbije.

„Ovo je veoma izazovna trasa, ali već razgovaramo sa kineskim i drugim kompanijama koje su spremne da vrše projektovanje i da se dogovoramo oko dugoročnog finansiranja za ovu trasu“, rekao je Dodik.

On je ocijenio da da je Trebinje uspjelo da riješi kapitalne izazove koje je imalo prije pet-šest godina, a kada je riječ o putnoj infrastrukturi napomenuo je da je ranije saniran put LJubinje-Trebinje, kao i da je jednim dijelom završena obilaznica.

Dodik je rekao da Republika Srpska više nije ona koja samo reaguje na socijalne i infrastruktrune havarije nego osmišljava projekte koji će ljudima omogućiti brži dolazak.

„Auto-putevima ljudi dolaze, a malim putevima odlaze“, naglasio je Dodik.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube