Naslovna Politika Dodik ustavobranitelj BiH?!

Dodik ustavobranitelj BiH?!

0

Proces za popunjavanje Ustavnog suda BiH iz Republike Srpske je pokrenut kao rezultat političkog dogovora, kazao je poslanik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Predrag Kojović.

On je u skupštinskoj sali kazao da je to razlog zbog kojeg su večeras podržali izbor Srđana Amidžića iz SNSD za ministra finansija BiH.

Podsjetimo, Milorad Dodik inicirao je nedavno sjednicu NSRS da se povuku sudije iz Republike Srpske dok strane sudije ne odu iz Ustavnog suda BiH, a upućivao je i poziv Srbima u zajedničkim institucijama BiH da napuste te institucije, navodeći da će im iz budžeta Republike Srpske biti obezbijeđene plate.

U skupštinskim zaključcima NSRS je navedeno da se srpski predstavnici u zajedničkim organima BiH obavezuju da ne učestvuju u donošenju zakona dok na dnevnom redu ne bude zakon o Ustavnom sudu BiH.

Danas je u Istočnom Sarajevu dogovoren izbor ministra finansija i tri evropska zakona koja će se naći već na sutrašnjoj sjednici Savjeta ministara BiH, nakon čega će biti upućeni u Parlament BiH na usvajanje.

Tako je temperatura koja je prethodnih dana podignuta do maksimuma spala i Milorad Dodik, koji je optužen da ruši Ustav BiH, sada može dobiti i povelju od bh. patriota, jer o BiH kao on niko ne vodi računa.

Umjesto raspada BiH, kako zagovara Dodik u Republici Srpskoj, imenovanjem sudija iz Srpske u Ustavni sud, Dodik jača BiH na EU putu.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube