Naslovna Izdvajamo Dodik za RTL priznao Inckov zakon

Dodik za RTL priznao Inckov zakon

0

Po povratku iz Turske pojavili su se novi modni trendovi, a Dodik se poslije slijetanja iz Ankare u Banjaluku, na promociji Bikovićevog filma „Južni vetar“ pohvalio zelenim šalom oko vrata. Pitanje je da li mu je zeleni šal lično poklonio Erdogan, u znak prijateljstva i dobre saradnje, kako je naprasno zavolio zelenu boju, te kako je nestao strah od Turaka, neoosmanizma, muslimana i džamija?

Nije se u Turskoj samo promijenio imidž i stajling već i retorika. Kao svoj na svome dao je intervju zagrebačkom RTL-u, te dao izjave kojima još jednom jasno pokazuju svoju kapitulaciju i povlačenje. Samo desetak dana nakon što je u Beogradu izjavio da je za nepostojeće ratne zasluge mogao dobiti čin generala, za zagrebačku televiziju izjavio je kako on nije bio vojnik i nije učestvovao u ratu već se zalagao za mir!?

Na pitanje da prokomentariše dešavanja sa muralom Ratka Mladića u Beogradu, da li je ostao pri starim stavovima da se u Srebrenici nije dogodio genocid, Dodik je izbjegao da konkretno odgovori na pitanje uz poruku novinarki da neće da upadne u zamku i počini krivično djelo! Na taj način je jasno i nedvosmisleno potvrdio da priznaje Zakon koji je nametnuo bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, iako je Narodna skupština Republike Srpske usvojila drugačije zaključke upravo na njegov prijedlog.

Iako je prije samo par mjeseci rekao da je kocka bačena, da se ide u samostalnost Srpske pa šta bude, na RTL-u je tvrdio da se ne zalaže za samostalnost Srpske već poštovanje Dejtona, te na kraju pozvao na saradnju i istorijski dogovor Srba i Hrvata, pokazujući još jednom čiji je igrač i čije interese zastupa.

U Ankari je jedna priča, u Zagrebu druga, pred strancima na saslušanju kod ambasadora u Sarajevu se povija i manji je od makovog zrna, tvrdi da su tenzije politička igra i da ne treba da se brinu, a onda u Banjaluci preko svojih režimskih medija za naivne se gusla stara izlizana traka o nekakvoj Deklaraciji, smokvinim listom kojim se naivni još jednom pokušavaju dovesti u zabludu da ne vide da je car go i da je kapitulirao ističući jasno bijelu zastavu odustajanjem od seta zakona koje je najavio za početak novembra.

Umjesto da odgovori narodu i javnosti da li je kapitulacija dogovorena sa Erdoganom, Eskobarom ili na Tajnoj večeri sa Bakirom i dalje nemušto i nespretno pokuša da lažima demantuje priču o Tajnoj večeri sa Bakirom Izetbegovićem u Sarajevu, jer ne bi Bakir za N1 slagao da je sa strancima i Dodikom večerao prije par dana i dogovorao izlazak iz krize i blokade, koju je upravo osmislila i sprovela Crna trojka Bakir – Čović – Dodik.

Uklanjanje Crne trojke i osovine zla SNSD – SDA – HDZ jedini je spas za narod i napaćenu zemlju. Dodik panično čeprka i traži slamku spasa na sve strane ali ipak sve je uzalud! Maske su pale i svi pokušaji manipulacije su otrcani i izlizani, a lažni analitičari i ulizice, koji se basnoslovno plaćaju otetim narodnim novcima, pričaju uzaludno u vjetar jer je kapitulacija svima očigledna, napisao je Vukanović na svome blogu.

(Nebojša Vukanović)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: