19.7 C
Banja Luka

Dodik zadovoljan: BiH nema visokog predstavnika

Dodik je istakao da je poruka Savjeta bezbjednosti vrlo važna i da se njome jasno pokazuje da BiH nema visokog predstavnika i da je Šmit nelegitimno i samozvano izabran.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je zadovoljan činjenicom što Kristijan Šmit nije dobio priliku da u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija podnese izvještaj o stanju u BiH i da je Savjet bezbjednosti po prvi put od kada se bavi pitanjem zapadnog Balkana, bio na strani međunarodnog prava.

Dodik je istakao da je poruka Savjeta bezbjednosti vrlo važna i da se njome jasno pokazuje da BiH nema visokog predstavnika i da je Šmit nelegitimno i samozvano izabran.

To će mu, kako je rekao i sam poručiti.

„Biće zanimljivo gledati kako će se ponašati Šmit, ali ću mu reći da svaka njegova akcija od juče podrazumijeva da će Republika Srpska naći mehanizme da u njegovoj zemlji ga tuži za lažno predstavljanje i kršenje međunarodnog prava.“, kazao je Dodik.

Ako nije prepoznat u rezoluciji Savjeta bezbjednosti, gdje piše da Šmit nije prepoznat da je visoki predstavnik, onda ne može biti prepoznat ni ovdje, naveo je Dodik i nastavio:

„Čudi me da čovjek toga političkog iskustva i digniteta, čovjek iza koga stoji jedna uspješna politička karijera koju ja cijenim, je sebi mogao da dopusti ovakvu blamažu. Naravno da on ne sluša ovo što ja govorim, to je njegov problem. Možda bi bilo bolje da je slušao. Ali ću mu uputiti jednu poruku: da već od juče pravi sebi izlaznu strategiju iz BIH i da se vrati u svoj miran život. Ako nastavi dalje, biće samo više oklevetan i izvrgnut odgovornosti za kršenje međunarodnog prava“, rekao je Milorad Dodik.

Dodik je mišljenja i da su se ovakvom scenariju dogovorile „velike sile“ i da je to način da se visoki predstavnik i OHR zauvijek eliminišu iz BiH.

(BN Foto: Srna)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here