34.7 C
Banja Luka

Petrović najavio nova “češljanja” preduzeća : Utvrdićemo sve nepravilnosti

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović najavio je da će u narednom periodu biti kontrolisan rad i ostalih javnih preduzeća, a uslijediće i podnošenje krivičnih prijava protiv još nekih lica zbog utvrđenih nepravilnosti u poslovanju.

Petrović je na konferenciji za medije, komentarišući rebalans budžeta, istakao da su planirana dodatna izdvajanja od 130 000 KM za gradsku toplanu.

“U “Toplani” je, kao što ste i upoznati, situacija nezavidna, radnicima su kasnile plate. U narednom periodu biće kontrolisan rad i gradske toplane kako bismo utvrdili šta je dovelo do propusta”, rekao je Petrović.

Govoreći o krivičnim prijavama koje su ranije podnijete, Petrović se osvrnuo na situaciju u JP “Vode”.

“Nadzorni odbor nije smijenio direktora JP “Vode”. Iz tog razloga u narednom periodu dopunićemo i krivičnu prijavu protiv nadzornog odbora i svih onih za koje utvrdimo da su netransparentno poslovali”, rekao je Petrović.

Prema najavi gradonačelnika, u narednih deset do petnaest dana detaljnije će govoriti i o situaciji u AD “Vodovod  i kanalizacija”.

“Ne bih da licitiram ciframa, ali nezvanična procjena za sada je da “Vodovod” ima 16 miliona maraka dugovanja. Tu situaciju ćemo otvoriti za 10 do 15 dana, kada ćemo predstaviti i finansijske pokazatelje i sve činjenice, nakon čega će uslijediti i odgovarajuće krivične prijave”, najavio je gradonačelnik.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here