24.7 C
Banja Luka

Američka kompanija pokreće proizvodnju kozmetike u Banjaluci

Američka kompanija „Bell International Laboratories”, koja se bavi proizvodnjom kozmetičkih proizvoda i dezinfekcionih sredstava, osnovala je u Banjaluci istoimenu firmu koja bi iduće godine trebalo da počne sa radom, saznaje CAPITAL.

Ova američka kompanija sa sjedištem u Mineapolisu prije 15-ak dana je registrovala firmu u Banjaluci, a njen direktor Vladimir Adamović za CAPITAL kaže da su trenutno u fazi traženja lokacije za objekat u kojem će pokrenuti proizvodnju.

Kazao je da je u opciji izgradnja sopstvene hale ili kupovina već postojeće.

„Pandemija virusa korona usporila je sve, pa tako i nas. Nadam se da ćemo na proljeće ili ljeto iduće godine krenuti u realizaciju projekta. Vlasnik kompanije Mo Saremi će doći ovdje u martu i tada ćemo imati neke preciznije detalje kada je u pitanju lokacija i sve ostalo“, kazao je Adamović.

Istakao je da „Bell International Laboratories” u Americi ima dosta klijenata iz Njemačke, Francuske, Španije i da je to jedan od razloga zbog koje su se odlučili da ovdje otvore jedno postrojenje, navodeći da je lakše da odavde izvoze za EU.

„Radićemo i proizvodnju i distribuciju, tako da će to morati biti jedan veći objekat“, istakao je Adamovič.

Ova firma proizvodi različite kozmetičke proizvode poput losiona za sunčanje, krema, šampona, sapuna, ali i dezinfekciona sredstva.

„Mi smo privatna kompanija koja proizvodi za velike brendove i razvija proizvode. U Americi imamo oko 300 zaposlenih, a u Banjaluci će to zavisiti od obima posla, za početak će vjerovatno biti od 30 do 50 ljudi“, naglasio je on.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here