Naslovna Najnovije Dodik zaprijetio Ćosiću i Vujičiću isključenjem iz SNSD-a, a oni su mu...

Dodik zaprijetio Ćosiću i Vujičiću isključenjem iz SNSD-a, a oni su mu odgovorili „isključiš li jednog, odlazimo svi“!

0

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik zvao je danas nakon pres konferencije predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo gradonačelnik Ljubiša Ćosić (SNSD) i poslanik te stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Miroslava Vujičić koji su se danas javno usprotivili zbog kandidovanja Nenada Nešića za ministra bezbjednosti BiH.

Kako tvrdi izvor blizak SNSD-u, nije to bio prijatan razgovor. Dodiku se nije svidjelo što su ljudi iz SNSD-a mogli snage da se javno usprotive njegovoj odluci.

Dodik je, prema tom izvoru, Ćosiću i Vujičiću zaprijetio da će biti isključeni iz stranke.

„Ukoliko do toga dođe oni su poručili da će onda kolektivno istupiti iz stranke“, tvrdi taj izvor i dodaje da se bunt odavno širi u SNSD-u.

Inače, da podsjetimo, odavno u toj strani postoji „gunđanje“ da se ništa ne pitaju i da je sve u rukama Milorada Dodika. 

Da bi ugušio pobunu, Dodik je, kako tvrdi taj izbor, ljudima iz Sarajevsko-romanijske regije poručio da će Zoran Tegeltija biti imenovan za direktora UIO, te da će Sarajevsko-romanijskoj regiji dati ministra finansija BiH.

Hoće li i ovaj tihi bunt da preraste u nešto veće znaće se već sutra, kada će predstavnici Gradskog odbora SNSD-a, bar su tako danas najavili, ići na sastanak, ili na izvještaj, kod Dodika da mu saopšte da ne podržavaju Nenada Nešića za ministra u Savjetu ministara.

Nešić, lider DNS-a, koga je Dodik kandidovao za ministra sigurnosti prošao je sve provjere i još samo da u srijedu, zajedno s ostalim kandidatima za ministra u Savjetu ministara, dobije potrebnu većinu u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Struja Gradskog odbora SNSD-a, koja se pobunila pripada Nebojši Radmanoviću, koji je u rukovodstvu Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

(BN Foto:BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube