22.7 C
Banja Luka

Dodikova ideja: Dan Republike Srpske obilježavati 15. februara

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je danas u Sankt Peterburgu da je vaoma značajno održavanje Svesrpskog sabora na kojem će predložiti da 15. februar – Sretenje bude obilježavano kao Dan Republike Srpske, čime se želi poslati poruka da je srpski narod jedinstven.

„Veoma je važno da Republika Srpska to prihvati, mi smo to prihvatili da 15. februar – Sretenje, bude Dan Republike Srpske, jednako kao što je i Dan državnosti Srbije. I mi ćemo integralno obilježavati taj dan, a nastavićemo da obilježavamo Dan nastanka Republike Srpske, u okviru 9. januara, kao, u okviru paketa manifestacija koje ćemo osmisliti u idućem vremenu“, saopštio je Dodik i dodao:

„Zajedničkim obilježavanjem Sretenja želi se poslati poruka da je srpski narod jedinstven“

On je naveo da će Sabor biti obilježen nizom aktivnosti, jer se želi pokazati sabornost.

„Već se danas odvijaju aktivnosti koje smo dogovorili predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, i ja. Delegacije Republike Srpske i Srbije sastaće se na mostu u Rači“, rekao je Dodik.

On je ponovio da je srpski narod decenijama nepravedno sankcionisan.

Predsjednik Republike Srpske je naveo da će sutra u Beogradu biti održane sjednice dvije vlade na kojima će učestvovati i predsjednici republičkih skupština, kao i niz manifestacija.

(BN/Srna) Foto: BN

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here