Naslovna Izdvajamo Dodikova politika: “Kad je muka đe si Đuka, kad jedemo Đuku ne...

Dodikova politika: “Kad je muka đe si Đuka, kad jedemo Đuku ne zovemo”

Kad god se lider SNSD-a, svih direktora, svih tajkuna, svih para, i urednik (skoro) svih medija u Republici Srpskoj – Milorad Dodik – počne pozivati na opoziciju i na narod – nije dobro! “Zaglibio” je u svom političkom egzibicionizmu i treba mu neko da ga “vadi”.

Tako je i ovog puta. I sada je samo pitanje trenutka kada će od vladajuće (papak)većine u NSRS naručiti neku raspravu, ili čak odluku o referendumu o nezavisnosti, otcjepljenju, razdruživanju, pravu na samoopredjeljenje, tako nešto, koji će kasnije biti proglašen anketom, ili neće biti objavljen u Službenom glasniku, poništiće ga Ustavni sud, ili nešto slično. Jer se unaprijed zna da nikako neće moći biti realizovan, da će proći slično kao ploča prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću na studentskom domu u Palama: poslužiće Miloradu Dodiku u političkoj kampanji, a zatim će biti zaboravljen.

Zna li iko danas gdje se nalazi ta ploča? Gdje je završila? Šta je sa njom? Zanimali to ikoga?

DODIKOVO REFERENDUMDUMANJE UPRAZNO

Dodik je do sada više od trideset puta najavljivao referendume. O nezavisnosti Republike Srpske, postojanju i odlukama Suda BiH, ulasku u NATO, priključenju Hrvatske EU… Analitičari bilježe da je u 2006. godini referendum najavljivao šest puta, u 2009. tri puta, 2012. šest puta, u 2013. sedam puta… i tako redom, što neparnim, što parnim godinama. Neparne su, inače, predizborne, a parne izborne. Tekuća godina je predizborna, naredna je izborna, na redu su opšti izbori. U njoj se očekuje kandidatura Milorada Dodika za poziciju predsjednika Republike Srpske.

I najave novih referenduma.

A za neuspjeh, koji je unaprijed zagarantovan, biće optužena opozicija. I to za “izdaju”. Kako saznajemo, ovoga puta Dodik nije daleko od toga da “za izdaju” optuži i – narod. Naime, nedavno se, na sjednici IO SNSD (ili nekom sličnom stranačkom organu), požalio nešto u smisli “lako je Bakiru, da je meni narod kao Bošnjaci, da me svi slušaju, gdje bi mi bio kraj”!?

Kako saznajemo iz izvora bliskih elektronskim, Internet i štampanim medijima, Dodik je već naručio seriju priloga i tekstova u kojima će za sve probleme u koje je uvukao Republiku Srpsku okriviti – opoziciju. Narod (još) ne smije da optuži; barem ne tako otvoreno.

U međuvremenu je režimskim novinarima dao tzv. “novinarskog mesa” za tu rabotu.

POZVAO OPOZICIJU NA RAZGOVOR, A BOGA MOLI DA NE DOĐU

Milorad Dodik je prvo pozvao opoziciju “da budu dio zajedničke srpske platforme u dijalogu između Srpske i FBiH i tri konstitutivna naroda o mogućim rješenjima za BiH” a odmah zatim, i prije nego što su mu odgovorili, optužio ih je “za izdaju” riječima:

“Ja bih volio da do toga dođe, ali sa ovakvom opozicijom i njihovim rukovodstvom, koji su nekoliko puta već izdali Srpsku, ne možemo očekivati nikakav konsenzus. Ako SDS i PDP neće da budu dio zajedničke platforme u ime Republike Srpske, oni se sami isključuju. Za nas je najvažnije i najgore da oni nisu dio bloka s nama, da su dio bloka sa SDA”.

Kao da pozovete momka/djevojku na “dejt” a u poruci mu napišete da je: ružan, glup, traljav, nemoralan, krivih nogu… pa ako ne dođe još je i gori od onog što ste mu napisali u pozivu.

ISTOK