26.7 C
Banja Luka

Dok je UN odlučivao o rezoluciji Dodik sa Čovićem gledao Zrinski – Borac

Dok se u UN-u još raspravljalo o rezoluciji, dok su stizale reakcije iz svih krajeva naseljenih Srbima, za to vrijeme, navodi Trivićeva, Milorad Dodik je gledao fudbalsku utakmicu sa svojim najodanijim koalicionim partnerom Draganom Čovićem.

Kratku hronologija, kako je nazvala, beščašća Milorada Dodika u vrijeme dok se Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, borio za srpske nacionalne interese, Srbiju i Republiku Srpsku u UN protiv najjačih svjetskih sila na fejsbuk profilu objavila je predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić.

„U 16.30 časova po centralnoevropskom vremenu u Generalnoj skupštini UN-a počelo je obraćanje predsjednik Srbije 🇷🇸 Aleksandra Vučića. Glasanje je završeno u 17.29 časova po centralnoevropskom vremenu“, navela je ona i naglasila da se predsjednik Srbije borio se sa najvećim svjetskim silama na geopolitičkoj sceni.

„Borio se i protiv Zlatka Lagumdžije ambasadora BiH u UN-u, kojeg  je tamo poslala koalicija SNSD-HDZ-TROJKA. Zlatko Lagumdžija dao je glas ZA rezoluciju u ime BiH. Mjesecima se znalo kako će glasati, a Željka Cvijanović i njen šef Milorad Dodik nisu ni prstom mrdnuli da rade na povlačenju Zlatka Lagumdžije i sazivanju vanredne sjednice Predsjedništva BiH jer je Lagumdžija djelovao unilateralno, a oko spoljnopolitičkih odluka mora postojati konsenzus“, konstatovala je Jelena Trivić.

Dok se u UN-u još raspravljalo o rezoluciji, dok su stizale reakcije iz svih krajeva naseljenih Srbima, za to vrijeme, navodi ona, Milorad Dodik je gledao fudbalsku utakmicu sa svojim najodanijim koalicionim partnerom Draganom Čovićem.

„Čović je predsjednik HDZ-a BiH, sestrinske stranke koja vrši vlast u Hrvatskoj. Ista ta Hrvatska bila je kosponzor rezolucije o Srebrenici. Kad je pogledao utakmicu sa prijateljem Čovićem, Dodik je ponovo postao „zaštitnik srpskih nacionalnih interesa“ i onda gostovao na privatnim televizijama“, navela je Trivićeva.

Dodala je da je „Lagumdžija naravno i dalje ambasador BiH u UN-u, a HDZ i Čović su i dalje koalicioni partneri Milorada Dodika.

(BN)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here