Naslovna Svijet Dok narod u Ukrajini gine, a inflacija vrtoglavo raste u njihovim zemljama...

Dok narod u Ukrajini gine, a inflacija vrtoglavo raste u njihovim zemljama lideri G7 „zbijaju šale“ na Putinov račun!

0

Dok narod u Ukrajini svakodnevno gine, a inflacija raste u njihovim zemljama, lideri grupe sedam bogatih nacija ismijavali su mačo fotografije predsjednika Rusije Vladimira Putina na sastanku u Njemačkoj.

Dok su lideri sjedjeli okupljeni za svoj prvi sastanak trodnevnog samita G7 u bavarskim Alpima, britanski premijer Boris Džonson je pitao da li treba da skinu jakne – ili da li bi trebalo da se skidaju dalje.

„Svi moramo da pokažemo da smo tvrđi od Putina“, rekao je Džonson, uz smijeh nekih njegovih kolega, prenosi Rojters.

„Jahanje konja goli do pasa“, dobacio je kanadski premijer Džastin Trudo.

„O, da. Jahanje je najbolje“, rekla je predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Lideri G7 razgovarali su o naporima da se Rusija dodatno izoluje. Velika Britanija, Kanada, Japan i SAD najavile su poteze za zabranu uvoza ruskog zlata. G7 takođe uključuje Francusku, Italiju i Njemačku.

Umjesto tragikomičnih pokušaja ismijavanja Putina, pajacima sa Zapada, koje je zapalo da vode najrazvijenije zemlje, svrsishodnije bi bilo da nastave da daju instrukcije svojim građanima kako da štede energiju, manje jedu meso i kupaju se na svaka dva, tri dana, jer time povećavaju mogućnost poraza ruske vojske u Ukrajini. Dosadašnje antiruske mjere očito ne daju rezultate.

To posebno važi za Ursulu fon der Lajen, Olafa Šolca i Marija Dragija, jer sva je prilika da košulje neće nositi u svojim komfornim domovima tokom naredne zime, pa bi mogli na vrijeme da krenu u nabavku toplijih odjevnih kombinacija kojima će nadomjestiti nedostatak ruskog gasa kojima se griju tokom zime. Nažalost, i građani tih zemalja moraće da slijede primjer svojih lidera, koji umjesto da sjednu sa Putinom za isti sto i riješe egzistencijalne probleme Evrope, pokazuju zavidan nivou duhovitosti.

A koliko će od te duhovitosti imati koristi stanovništvo Velike Britanije, SAD-a, Njemačke, Francuske, Kanade, Japana i Italije imaćemo prilike da vidimo po završetku ljeta.

Da li će ovim karikaturalnim liderima biti do smijeha onog trena kada se socijalni nemiri budu širili po ovim zemljama ili će pak na kraju morati zamoliti Putina da siđe sa konja, odvrne gasnu slavinu i isporuči prijekopotrebne količine osnovnih životnih namirnica?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: