Naslovna Region Doktorat Druge familije i oca Gojka Perovića: Podli i pokvareni spinovi “Vijesti”...

Doktorat Druge familije i oca Gojka Perovića: Podli i pokvareni spinovi “Vijesti” na štetu srpskog naroda i Crkve!

Podlost i pokvarenost koncerna Vijesti koje je osnovao Milo Đukanović sa saradnicima krajem devedesetih, približna je nivou njihovog osnivača. Njihova strategija nisu reforme, niti sprovođenje zakona, već da dokazani DPS-ovci pređu da rade za njih. Utopija! Jedna minorna stranka URA hoće sve, kompletnu vlast. A ideolozi i medijski podržavaoci URE su Vijesti. I tu nije kraj njihovim ambicijama. Vijesti hoće da sa pojedincima iz Crkve kadriraju i državom i Crkvom.

Današnji politički pamflet u Vijestima, pod naslovom Vuk na vratima: Cetinje-Podgorica-Beograd, koji niko nije ni smio da potpiše, samo je dokaz sprege Druge familije i dijela sveštenstva Mitropolije, kako tvrde krugovi iz SPC-a, koji predvodi otac Gojko Petrović, a kojim se na ovaj način pravi medveđa usluga vladici Joanikiju. Zato je najprirodnije i najlogičnije da se otac Gojko ogradi od ovakvih i sličnih spinova Druge familije, koji za cilj imaju unošenje razdora u Crkvu i među srpski narod, što njemu nije cilj.

Pamflet laži da se zaštiti Milo Đukanović, a optuži Aleksandar Vučić, a da se ispod radara pošalje poruka da Vijesti žele da Mitropolit bude Joanikije, jer tako žele da naprave razdor u Crkvi i Mitropoliji.

Vijestima je problem Vučić, a nije im problem lopovluk DPS-a.

Još jedan jeftin pokušaj da se stvori vještačka identitetska podjela između Srba u Crnoj Gori i cjelokupnog srpskog etničkog korpusa. Težnja da se ospori pravo zvaničnog Beograda da pomaže i vodi računa o interesima onih ljudi i organizacija koji se osjećaju integralnim Srbima.

Podla namjera da se lobira i arbitrira o odlukama SPC, i ako se zna kako se one donose prema njenom Ustavu. Očit pokušaj da se eparhije SPC u CG tretiraju kao izdvojena struktura, koje su u vezi sa cjelinom crkve samo onoliko koliko im je to u interesu. Namjera ovog pamfleta je da se pripremi teren za eventualno autonomno funkcionisanje MPC.

Neimenovani autor, želi dehumanizaciju, ekstremizaciju i marginalizaciju DF-a kao noseće snage borbe protiv krimogenog režima DPS. Amnestiranje Druge familije i političkih projekata Žarka Rakčevića od odgovornosti za produžavanje opstanka kartlokratskog režima Mila Đukanovića je zvijezda vodilja ovog biltena koji je osnovao upravo DPS.

Namera je očigledna, da se, pred izbore u Nikšiću, politička scena prikaže kao polarizovana, gdje je potrebna “treća strana” koja baštini tzv. “građanske vrijednosti”.

Vijesti neuspjelo pokušavaju reanimaciju političkih snaga koje su pokazale da nemaju kapaciteta, znanja, a ni hrabrosti da iznesu tranziciju u Crnoj Gori, iz kleptokratskog u demokratsko društvo.

Šta smo dobili? Delikventi kradu pečate iz ambasada, mijenjaju brave, pred sjednicu UO Elektroprivrede dijele se stanove, funkcionere DPS-a privedu na saslušanje i odmah puste, ministri Đorđe Radulović i Tamara Srzentić podržavaju DPS, cirkus od konkursa za izbor direktora policije, Katnić i dalje u sedlu…

I ništa od toga ne smeta Vijestima, nego im smetaju DF i Srbija. Baš je osvježilo! DPS zadovoljno trlja ruke jer Vijesti razigravaju za njih pred Nikšić!

(Borba)