Naslovna Crna Hronika Doktorka pronađena mrtva u ordinaciji: Počinila samoubistvo zbog prijetnji

Doktorka pronađena mrtva u ordinaciji: Počinila samoubistvo zbog prijetnji

0
Austrijski političari apelovali su na nacionalno jedinstvo nakon što je doktorka Liza-Marija Kelermajer, suočena sa prijetnjama smrću od strane aktivista protiv vakcinacije i teoretičara zavjere o pandemiji korona virusa, sebi oduzela život.

“Stavimo tačku na ovo zastrašivanje i širenje straha. Mržnji i netoleranciji nema mjesta u Austriji. Neki ljudi su zastrašivali doktorku i prijetili joj, prvo na internetu, a potom i lično”, rekao je predsjednik Austrije Aleksander van der Belen.

Opraštajući se od doktorke Kelermajer predsjednik van der Belen je rekao da se ona kao ljekar zalagala za liječenje ljudi, zaštitu od bolesti i oprezan pristup pandemiji, ali to je, prema njegovim riječima, razbjesnilo neke ljude, prenosi Rojters.

Tijelo doktorke, koja je često davala intervjue o borbi protiv pandemije korona virusa i promovisanju vakcinacije, pronađeno je juče u njenoj ordinaciji u Gornjoj Austriji.

Austrijski mediji citirali su tužilaštvo koje je saopštilo da je pronađena oproštajna poruka doktorke Kelemajer i da obdukcija nije planirana.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube