Naslovna Izdvajamo Dončić: Teško je vidjeti kako živi jedan borac

Dončić: Teško je vidjeti kako živi jedan borac

0

Narodni poslanik Radislav Dončić 16-ti dan boravka na Kostrešu obišao je u Gornjoj Barici pored Kostreša 59- godišnjeg borca i ratnog vojnog invalida Đuđanović Vasu koji je ranjen u ruku i nogu i 14 mjeseci proveo na rehabilitaciju, koji danas brine o ostarjeloj majci i jedva spaja kraj sa krajem sa 320 KM primanja.

Ratni vojni invalid Vaso Đuđanović kaže da mu za sve ove godine niko nijednom nije ponudio posao, da je bio na birou za nezaposlene i da je i sa biroa skinut i poslat da traži penziju.

“Zato što u ovakvoj situaciji živim, to mi je najteže pored ovakvog života. Od 26-27 godina sam otišao u taj rat nesretni. Eto vidite za šta sam se borio, vidjela ste mi uslove, sve”,  kroz suze govori Vaso, ratni vojni invalid.

Narodni poslanik Radislav Dončić navodi da mu je bilo teško vidjeti kako živi jedan borac a da kako kaže bahata vlast ubjeđuje narod kako dobro živi.

“Ništa ne radim u ličnom interesu, ja sam evo dokazao i  ovdje na ovom mjestu kako borci žive. Ovo je sad što ste vidjeli i realnost, ono što mislim i tražio sam reviziju, revizija treba da riješi i ove slučajeve. Revizijom će se mnogi lažni boric odstraniti, a oni koji su se stvarno borili za Republiku Srpsku, ratni vojni invalidi, svi ljudi koji su stradali, dali svoje organe i dijelove tijela, moraju imati bolji status i veća primanja

Ja ne planiram stati sa borbom koju ćemo sutra iznijeti u Banja Luci, samo pozivam sve građane Republike Srpske,  pozivam borce da dođu da me podrže, spreman sam da ovu borbu vodim, krenuo sam sam u ovu borbu.  Zamolio bih da sve političke partije koje dolaze da dođu u Banja Luku  bez stranačkih obilježja, jer ovo je borba za borce, a ne za političke partije” poručio je Dončić.

Dončić poziva sve građane da se sutra pridruže narodnom protestu u Banja Luci. Krajnje je vrijeme da narod kaže vlastima stop kriminalu i korupciji.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube