Naslovna Najnovije Došao biciklom na slavu: Radoslav (90) od Sremske Mitrovice do Banjaluke prešao...

Došao biciklom na slavu: Radoslav (90) od Sremske Mitrovice do Banjaluke prešao 270 kilometara (FOTO)

0

Đurđevdan je dan kada se gosti posebno radosno dočekuju. Međutim, koliko često gosti na slavu dolaze biciklom? I to u devedesetoj godini života. Takav gost, Radoslav Ivanović, prije dva dana potegnuo je iz Šašinaca kod Sremske Mitrovice i do Banjaluke vozio 270 kilometara.

Sremska Mitrovica, Bijeljina, Brčko, Prnjavor, Banjaluka. Јeste daleko, ali kad noge slušaju i u desetoj deceniji, a pedale su decenijama prisan drug, nije teško.

FOTO: RTRS VIJESTI/YOUTUBE/SCREENSHOT
FOTO: RTRS VIJESTI/YOUTUBE/SCREENSHOT

Najudaljeniji gosti najsrdačnije se dočekuju, a kada u goste dolazi 90-ogodišnjak, i to biciklom, onda je to poseban događaj. Radoslav Ivanović do prijatelja kojeg nije vidio godinama potegnuo je 270 kilometara.

FOTO: RTRS VIJESTI/YOUTUBE/SCREENSHOT

– To sam lani odredio, da na današnji dan dođem u Banjaluku. Kaže baba moja… pa ne znaš hoćeš li biti živ. Rekoh, kako neću, pa ja neću da umrem – priča ovaj vitalni starac.

Nije ovo prva dugoprugaška vožnja Radoslava Ivanovića. Već 20 godina vožnja biciklom više je od hobija. Okrećući pedale obišao je cijeli Srem, a dolaskom u Banjaluku postavio je lični rekord. Prvi zadatak, kada zdravo stigne na odredište, jeste javiti porodici da je sve prošlo bez problema.

Prva pauza na putu za Banjaluku donijela je i jednu anegdotu.

– Spavao sam u Brčkom, policajac mi je platio prenoćište. Prvo me je iskritikovao debelo, kako ja smijem da idem u 90-oj godini bez pratnje. Pa šta će meni pratnja? – kaže Radoslav, prenosi RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: