Naslovna Najnovije “DRAGI MOJ BRATE…” Putin uputio poruku predsedniku Ukrajine (VIDEO)

“DRAGI MOJ BRATE…” Putin uputio poruku predsedniku Ukrajine (VIDEO)

0

Predsednik Gvineje Bisao Umaro Mohtar Sisoko Embalo izjavio je da je ruski predsednik Vladimir Putin od njega zatražio da prenese “poruku” Vladimiru Zelenskom.

Poruka se odnosi na značaj “direktnog dijaloga” između Moskve i Kijeva. Embalo je ovo otkrio na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Zelenskim u Kijevu, dan nakon sastanka sa Putinom.

– Dragi moj brate, juče sam bio u Rusiji sa predsednikom Putinom, koji me je zamolio da vam dam poruku, da razgovaram sa vama, s obzirom da je direktan dijalog veoma važan za naše buduće zajedničke akcije – rekao je Embalo.

Snimak konferencije za novinare objavljen je na Telegram kanalu Zelenskog, a Embalo je preveden na ukrajinski.

Predsednik Gvineje Bisao je takođe otkrio da sebe vidi kao “nosioca određenih impulsa” doprinoseći obnavljanju odnosa između Rusije i Ukrajine. Pre sastanka sa Zelenskim, Embalo je rekao novinarima da smatra da je Putin “veoma otvoren za pregovore sa predsednikom Zelenskim” i da se raduje “prenošenju ove dobre volje” ukrajinskom lideru.

Zelenski je, odgovarajući na konferenciji za novinare na Embalove izjave, rekao da za izgradnju mostova između zemalja “ne treba dizati infrastrukturu u vazduh”.

Zelenski je očigledno mislio na udare na ukrajinske elektrane koje je pokrenula Rusija 10. oktobra, u onome što je Moskva opisala kao odmazdu za “teroristički napad” Kijeva na Krimski most. Ukrajinski lider je takođe rekao da svaki razgovor podrazumeva poštovanje jedne zemlje prema drugoj, počevši od poštovanja “njenog teritorijalnog integriteta, suvereniteta i granica”.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube