Naslovna Najnovije Dronovi i večeras letjeli na administrativnoj liniji sa KiM

Dronovi i večeras letjeli na administrativnoj liniji sa KiM

0

Ministar odbrane Miloš Vučević navodi da je i noćas na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom bilo letova dronova, ali nije želio da precizira o čijim je bespilotnim letelicama riječ.

Vučević je dodao da je bilo i dronova koji su aktivirani od strane naših državljana u blizini vojnih objekata na teritoriji Raškog okruga, ali i dronova misije KFOR.

– Snimci oborenih dronova nisu za sveukupnu javnost ukoliko drugačije ne odluči VBA. Među uočenim dronovima ima i onih koje pušta KFOR. Naravno da dronovi ne snimaju pejzaže u prirodi nego su fokusirani na snimanje pozicija Vojske Srbije. Neki ulaze u Kopnenu zonu bezbednosti, a neki čak i na teritoriju Centralne Srbije. Neki su vojni, a neki su polukomercijalni. Imaju kamere, a mogu da nose i neke druge stvari – objašnjava Vučević.

Ministar odbrane osvrnuo se na obaranje drona prijee nekoliko dana i navodi da nije tačno da su zbog toga angažovani MiG-29. Vučević kaže da su avioni vršili redovnu kontrolu i da lovačka avijacija nije dignuta zbog dronova.

– Neko je u dnevnim novinama doveo u kontekst MiG-ove i dronove. Pa ko bi dizao najskuplju avijaciju da vija dronove širine i dužine metar? To su sve bili spinovi u medijima. To je sve neozbiljno i neodgovorno – ističe Vučević.

 

(Novosti online)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: