Naslovna Izdvajamo DUGUJU NA SVE STRANE Ovo su najveći dužnici u vladajućim strankama u...

DUGUJU NA SVE STRANE Ovo su najveći dužnici u vladajućim strankama u BiH

0

Stranke koje čine vlast u Bosni i Hercegovini na kraju prošle godine ostavile su iza sebe brojne neizmirene obaveze, a njihov ukupan dug premašio je 4,7 miliona KM.

Krediti i pozajmice, dugovi preduzećima, oglašavanje u medijima, smještaj u hotelima, ručkovi i pića u restoranima samo su neke od neizmirenih obaveza koje su vladajuće stranke imale na kraju godine.

Neke od njih su čak ostale dužne i cvjećarama, salonima za opremanje slika i goblena, opštinama, pivnicama i slično.

Prema informacijama iz finansijskog izvještaja za 2022. godinu koji su stranke dostavile CIK BiH, najveći dužnik na kraju prošle godine bila je SDP na čijem čelu se nalazi sadašnji federalni premijer Nermin Nikšić.

Nermin Nikšić, lider SDP

Ukupne obaveze te stranke na kraju prošle godine iznosile su 1,8 miliona KM od čega su za kredite i pozajmice dugovali 115.000 KM. Ostala dugovanja odnosila su se na neizmirene obaveze prema brojnim preduzećima, fizičkim licima, ustanovama, udruženjima i slično.

Ova stranka je tako na kraju godine ostala dužna preduzeću „Robot general trading“ čak 100.000 KM za pozajmicu iz 2018. godine.

Osim što su ostali dužni novac medijima, SDP je na kraju prošle godine dugovala i pojedinim cvjećarama, hotelima, prevozničkim preduzećima, pa čak i knjižarama, autoelektričarima i pojedinim advokatima.

Najveći dug stranka je na kraju godine imala prema preduzeću Metromedia iz Banjaluke, ukupno 147.701 KM, a ostali su dužni i 56.000 KM preduzeću Platinium iz Tuzle.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube