23.7 C
Banja Luka

DUŽ PRVE LINIJE FRONTA RUSIJA DOVOZI PREKO 500 TENKOVA: Sprema se velika ofanziva i veliki povratak teritorije

rema izveštaju iz Forbsa, Rusija je koncentrisala značajne vojne snage kod Kupjanska, uključujući 500 tenkova, preko 600 borbenih vozila i 40.000 vojnika, sa namerom da povrati oblast Harkov. Ova vojna koncentracija suočava se sa otprilike 10 brigada Oružanih snaga Ukrajine, koje broje oko 20.000 vojnika.

Ipak, prema analizi, glavni izazov nije samo u brojevima, već u nedostatku municije kod ukrajinskih snaga. Razlika u broju granata je petostruka ukorist Rusiji, omogućujući im da koncentrišu artiljerijsku vatru bez velikog straha od ukrajinske protivbaterijske aktivnosti.

„Ova situacija omogućava Rusiji da primeni dobro poznati pristup: sistematsko uništavanje urbanih područja, čineći ih nezaštićenim“, objasnila je analitička grupa Frontellidžens insajt iz Ukrajine.

Ukrajina pokušava da nadoknadi nedostatak municije putem upotrebe preko hiljadu FPV dronova. Međutim, domet takvih dronova je ograničen na 2-3 kilometra, što nije dovoljno za patroljiranje ruske artiljerije, koja se nalazi na udaljenosti od 20-25 kilometara od fronta.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here