Naslovna Najnovije Dva odbornika Dodikovog SNSD-a prešla u Narodni front Jelene Trivić

Dva odbornika Dodikovog SNSD-a prešla u Narodni front Jelene Trivić

0

Otkako je objelodanila da osniva Narodni front Jelena Trivić obilazi Republiku Srpsku, a u njene redove priključuju se aktuelni političari, mahom iz PDP i SDS. Danas je, međutim, dobila pojačanje i iz vladajuće koalicije, odnosno najveće vladajuće partije SNSD, piše Srpskainfo.

Naime, nakon što je obišla Semberiju i Hercegovinu, Trivićeva se juče i danas uputila na zapad Srpske gdje je obišla Šipovo i Mrkonjić Grad i razgovarala sa svojim simpatizerima.

Ubrzo se pohvalila i novim članovima među kojima se našlo pet odbornika, među kojima je jedan bivši i jedan sadašnji član SNSD.

Riječ je o odbornicima iz Šipova Milanu Plavšiću, koji je prošle godine isključen iz SNSD, te Draženu Proli, koji je aktuelni član ove stranke.

Osim njih, Trivićevoj su se pridružila još tri odbornika iz Šipova, Kupresa i Mrkonjić Grada, koji su u Narodni front prešli iz njene dojučerašnje stranke PDP.

– Narodni front postaje snažniji za još četiri odbornika. Ovoj priči pridružuju se odbornici iz Šipova Milan Plavšić, Draženko Prole i Milovan Piljić (PDP), te jedan odbornik iz Кupresa (Republika Srpska) Milan Milišić (PDP) – pohvalila se Trivićeva na društvenim mrežama.

Ona je navela da im je cilj zajednički, a to je da vrate dostojanstven život stanovnicima svakog dijela Republike Srpske.

– Samo zajedno u tome možemo uspjeti. Biće ovo pobjednička priča za cijelu Republiku Srpsku, u to sam uvjerena. Vidimo se ubrzo i u drugim opštinama i gradovima – poručila je Trivićeva.

Ona je na društvenim mrežama objavila fotografiju i sa svojim dojučerašnjim partijskim kolegom, odbornikom PDP u Mrkonjić Gradu, Mlađenom Gverom, dajući naslutiti da i on prelazi u njene redove.

– Večeras smo u Mrkonjić Gradu razgovarali o planovima za naredni period. Narodni front će i u Mrkonjić Gradu okupiti ekipu vrijednih ljudi, na čelu sa odbornikom Mlađenom Gverom, spremnih da sprovode politike za koje se zalažemo, ali i da na dan izbora odbrane volju naroda, zbog čega će organizacija ljudi na terenu tokom izbora biti nešto čemu ćemo posvetiti posebnu pažnju – poručila je Trivićeva.

Podsjećamo, odbornik Plavšić, koji se danas pridružio Trivićevoj, bio je dugogodišnji član SNSD u Šipovu. On je u junu prošle godine smijenjen sa funkcije predsjednika lokalnog parlamenta, a prethodno je i isključen iz SNSD.

Kao zvaničan razlog isključenja navedeno je da je Plavšić “zloupotrebljavao funkciju predsjednika Skupštine opštine, prekršio kodeks stranke i pravila ponašanja funkcionera SNSD”.

Zanimljivo je da je isključenje iz partije uslijedilo nakon što je javno progovorio o kriminalu i lošoj situaciji u Šumskom gazdinstvu „Gorica“ iz Šipova.

Srpskainfo.com

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube