Naslovna Najnovije Dva različita zaključka Republičkog štaba u dva dana: Od „nismo razmatrali“ do...

Dva različita zaključka Republičkog štaba u dva dana: Od „nismo razmatrali“ do „otvaraju se bašte a u četvrtak potpuno otvaranje“

0

Samo dva dana bila su dovoljna da Republički štab za vanredne situacije promijeni mišljenje kada je u pitanju rad ugostiteljskih objekata, odnosno da dozvoli rad ljetnjim baštama, a da od četvrtka dozvoli potpuno otvaranje.

 

U petak 2.2.2021 je decidno i jasno rečeno kako otvaranje bašti nije bilo ni razmatrano, dok je dva dana kasnije donesena izmjena novog zaključka.

„Nije trenutak za otvaranje bašta kafića, mi možemo pomoći našim odgovornim ponašanjem da se to ubrza – navela je ministarka trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Suzana Gašić nakon sjednice Republičkog štaba.

Novim zaključkom od 4.4., dakle samo dva dana kasnije,  dozvolio se rad bašti ugostiteljskih objekata, a od četvrtka čak i potpuno otvaranje ugostiteljskih objekata (!), s tim da je odgovornost za restriktivnije mjere prebačena na teret lokalnih zajednica (opština gradova).

Između ova dva zaključka nije se dogodilo ništa osim najave protesta za danas, pa se postavlja pitanje da li se vlast uplašila reakcije javnosti?

Napomenimo da zasad ugostitelji i drugi nezadovoljni građani nisu odustali od okupljanja zbog nezadovoljstva prema mjerama pomoći i mjerama zaštite koje donosi Republički štab za vanredne situacije kao i nezadovoljstvo prema načinu upravljanja krizom tokom 2020/2021 godine“

Ovako je izgledao Zaključak od petka 2.4.

 

Ovo je novi Zaključak iz 4.4.2021

 

 

(Buka)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube